Μεταξύ 899 και 904 μονάδων κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τις κινήσεις στο ταμπλό να είναι επιλεκτικές και τα πρόσημα σχεδόν μοιρασμένα. Ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,04% στις 899,93 μονάδες αυτήν την ώρα, με τον τζίρο να είναι στα 23 εκατ. ευρώ.

Από τη χθεσινή συνεδρίαση το ΧΑ ακολουθεί μια ήπια κίνηση μικρών διακυμάνσεων, δίνοντας το μήνυμα ότι είτε αναμένει τον επόμενο καταλύτη κίνησης είτε ότι μαζεύει δυνάμεις για να αναμετρηθεί με την κρίσιμη ζώνη των 900 μονάδων, η οποία μόνο εύκολη δεν είναι. Άλλωστε, τα επίπεδα προσφέρουν το έδαφος τόσο για την κατοχύρωση κερδών όσο και για τον απεγκλωβισμό θέσεων που χάθηκαν κατά την ισχυρή πτώση των τελών του Αυγούστου.

Αντίσταση

Η συμπεριφορά των τελευταίων ημερών σε αυτήν τη ζώνη αναδεικνύει τη σημασία της εν λόγω αντίστασης, αναφέρει η Trader24, ώστε να ενισχύεται η πεποίθηση πως μια πειστική-με όγκους- διάσπαση θα οδηγήσει σε νέο ανοδικό κύμα με ζώνη υποδοχής την περιοχή των 1000 μονάδων. Στο θετικό σενάριο, ενδεχόμενη διάσπαση θα επιβεβαιώσει και την ανθεκτικότητα του ΧΑ, στις όποιες διαθέσεις κατοχύρωσης των λογιστικών κερδών, που προσέφεραν αφειδώς οι τελευταίες ανοδικές εβδομάδες.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, από τη μία είναι το αρνητικό πρόσημο σε Quest, Eurobank, Aegean, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, Coca Cola, Alpha Bank, Σαράντη, ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, Εθνική, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ και Μυτιληναίο, και από την άλλη το θετικό πρόσημο σε ΔΕΗ, Jumbo, ΑΔΜΗΕ, Λάμδα, Ελλάκτωρ, Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών