Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αυξήσει τους στόχους της για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα έως το 2030, δήλωσε ο Φρανς Τίμερμανς, επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το κλίμα, στη σύνοδο κορυφής COP27 στην Αίγυπτο.

Στο πλαίσιο του στόχου για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, η ΕΕ θα δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές κατά 57% μέχρι το τέλος της δεκαετίας από τα επίπεδα του 1990, έναντι του προηγούμενου στόχου μείωσης κατά 55%, σύμφωνα με τον ίδιο.

Διαβάστε επίσης: COP27: Σε κίνδυνο η συμφωνία για τον κρίσιμο στόχο του 1,5 βαθμού Κελσίου

Ο αυξημένος αυτός φιλόδοξος στόχος, είπε ο Τίμερμανς, αντανακλά την πρόοδο που έχουν σημειώσει τα κράτη όσον αφορά τη συμφωνία για τη μείωση των εκπομπών, με διάφορους τρόπους, όπως είναι η σταδιακή κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης στα νέα αυτοκίνητα έως το 2035 και η ενίσχυση των καταβοθρών άνθρακα. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι αυτό καταδεικνύει πως η ενεργειακή κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη δεν θα τη βγάλει από τον δρόμο της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής, δίνοντας, προφανώς, το στίγμα ότι η αύξηση της κατανάλωσης άνθρακα δεν απειλεί τον κλιματικό στόχο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης