Σημαντική αύξηση κατέγραψαν τα υπόλοιπα των πιστωτικών καρτών το διάστημα από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, καθώς οι Αμερικανοί συνέχισαν να βυθίζονται πιο βαθιά στο χρέος εν μέσω ανεξέλεγκτου πληθωρισμού, ανακοίνωσε την Τρίτη η Federal Reserve Bank της Νέας Υόρκης .

Τα υπόλοιπα πιστωτικών καρτών αυξήθηκαν κατά 38 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο, στα 925 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Fed της Νέας Υόρκης, με τα υπόλοιπα να πλησιάζουν τα επίπεδα των 930 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το τέταρτο τρίμηνο του 2019. Σε ετήσια βάση, το πιστωτικό χρέος αυξήθηκε κατά 15%, καταγράφοντας το μεγαλύτερο άλμα σε περισσότερα από 20 χρόνια.

Διαβάστε επίσης – Gen Z: Η δημιουργία μιας χρεωμένης γενιάς

Τα στοιχεία υπογραμμίζουν την αυξανόμενη εξάρτηση των Αμερικανών από τις πιστωτικές κάρτες, ακόμη και όταν οι πρόσφατες αυξήσεις επιτοκίων της Fed ωθούν τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ, επιβαρύνοντας ιδιαίτερα τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα και τους νεότερους ενήλικες.

«Οι νέες αγορές που προσθέτουν στο υπόλοιπο της πιστωτικής κάρτας αντικατοπτρίζουν την ισχυρή ζήτηση εν μέσω υψηλότερων τιμών αγαθών και υπηρεσιών», ανέφερε μια ομάδα ερευνητών της Fed της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε επίσης-  ΗΠΑ: Στο dark web πάνω από 1,5 εκατ. πιστωτικές

Οι νεότεροι αναλαμβάνουν υψηλότερα επίπεδα χρέους

Οι νεότεροι δανειολήπτες – που ορίζονται ως άτομα κάτω των 30 ετών – κατέγραψαν τα υψηλότερα υπόλοιπα κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, ξεπερνώντας τα προ της πανδημίας επίπεδα, διαπίστωσε η Fed της Νέας Υόρκης. Οι νεότεροι ενήλικες είδαν επίσης τη μικρότερη μείωση των μέσων υπολοίπων τους σε απόλυτες τιμές.

Για τους παλαιότερους δανειολήπτες —τους μεταξύ 60 και 79 ετών— τα μέσα υπόλοιπά τους αυξήθηκαν μέτρια, αλλά παρέμειναν κάτω από επίπεδα πανδημίας.

Τα επίπεδα παραβατικότητας αυξάνονται περισσότερο μεταξύ των χαμηλόμισθων

Οι αυξανόμενες τιμές καταναλωτή έχουν προσθέσει μεγαλύτερες επιβαρύνσεις στα νοικοκυριά των ΗΠΑ, διαπίστωσαν ερευνητές της Fed της Νέας Υόρκης, ιδιαίτερα στα νοικοκυριά με χαμηλότερα εισοδήματα. Αυτοί οι δανειολήπτες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα στο να αποπληρώσουν τα υπόλοιπα και διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να διολισθήσουν σε παραβατικότητα.

Για παράδειγμα, εκείνοι στις περιοχές με το υψηλότερο εισόδημα είχαν ένα μέσο υπόλοιπο 300 δολάριο χαμηλότερο τον Σεπτέμβριο του 2022 σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2019. Συγκριτικά, οι δανειολήπτες με χαμηλότερο εισόδημα είδαν τα υπόλοιπα των πιστωτικών καρτών τους να ξεπερνούν τον μέσο όρο από τον Δεκέμβριο του 2019.

«Με τις τιμές πάνω από 8% υψηλότερες από ό,τι ήταν πριν από ένα χρόνο, δεν προκαλεί έκπληξη ότι τα υπόλοιπα αυξάνονται», ανέφεραν ερευνητές της Fed της Νέας Υόρκης. «Συγκεκριμένα, τα υπόλοιπα των πιστωτικών καρτών έχουν αυξηθεί με σχεδόν διπλάσιο ρυθμό από πέρυσι. Το πραγματικό τεστ θα είναι να παρακολουθήσουμε εάν αυτοί οι δανειολήπτες θα μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν τις πληρωμές στις πιστωτικές τους κάρτες».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή