Σύμβαση παραχώρησης ύψους  500 εκατ. δολ. για τη δημιουργία ενός δεύτερου τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στο East Port Said υπέγραψαν η Γενική Αρχή της Οικονομικής Ζώνης της Διώρυγας του Σουέζ (SCZONE) και ο Τερματικός Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων της Διώρυγας του Σουέζ (SCCT).

Το έργο στοχεύει στην επέκταση του υφιστάμενου τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων της SCCT στο λιμάνι East Said σε μήκος 955 μέτρων και έκτασης 510.000 τετραγωνικών μέτρων, για πρόσθετη ετήσια χωρητικότητα 2 εκατομμυρίων TEU.

Διαβάστε επίσης: Διώρυγα του Σουέζ: Νέο ρεκόρ διελεύσεων πλοίων

Σύμφωνα με τη σύμβαση, η SCCT θα είναι υπεύθυνη για τη «χρηματοδότηση, το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη διαχείριση και τη λειτουργία» του νέου τερματικού σταθμού.

Αυτό το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεπούς πολιτικής  της SCZONE στο πλαίσιο της οικονομικής στρατηγικής της Αιγύπτου, η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη των αιγυπτιακών λιμανιών για να μεγιστοποιήσει το ρόλο τους στο παγκόσμιο θαλάσσιο εμπόριο και να εκμεταλλευτεί τις διάφορες επενδύσεις για τη δημιουργία ευκαιριών εργασίας, δήλωσε ο Waleid Gamal El- Dei, πρόεδρος της SCZONE.

Αυτό ακριβώς προσφέρει το έργο, καθώς στοχεύει στην επέκταση του υπάρχοντος τερματικού σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στο Port Said East Port με σωρευτικές επενδύσεις που υπολογίζονται στα 500 εκατομμύρια δολάρια, παρέχοντας 1.000 άμεσες και έμμεσες ευκαιρίες εργασίας, ειδικά για τους κατοίκους των πόλεων Port Said και του Βόρειου Σινά, συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια