Την πρόθεσή του να περιορίσει τον χρόνο του στο Twitter και τελικά να βρει έναν νέο επικεφαλής για να διευθύνει την εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εξέφρασε ο Ίλον Μασκ, προσθέτοντας ότι ελπίζει να ολοκληρώσει την οργανωτική αναδιάρθρωση αυτή την εβδομάδα.

Ο Μασκ έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του σε δικαστήριο του Ντέλαγουερ, στο οποίο καλείται να αποδείξει ότι «άξιζε» ένα γιγαντιαίο πακέτο αμοιβών που αποφάσισε υπέρ του το διοικητικό συμβούλιο της Tesla  το 2018. Και αυτό γιατί ο μέτοχος της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, Ρίτσαρντ Τορνέτα, μήνυσε τον Μασκ και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας κατηγορώντας τους ότι ενέκριναν αμοιβές ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπέρ του μεγιστάνα, υπό την πίεσή του.

Διαβάστε επίσης: Twitter: Οι ολονύχτιες βάρδιες του Μασκ ανησυχούν τους επενδυτές της Tesla

Ωστόσο, ο Μασκ αργότερα είπε σε ένα tweet ότι θα συνεχίσει να τρέχει το Twitter μέχρι να είναι σε μια ισχυρή θέση, αν και «θα πάρει λίγο χρόνο».

Το tweet του Μασκ ήρθε αφότου ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Τζακ Ντόρσεϊ είπε ότι δεν θα δεχτεί τον ρόλο του CEO του Twitter. Σε απάντηση σε χρήστη του Twitter, όταν ρωτήθηκε αν θα αναλάβει τη θέση του CEO, είπε «όχι».

Διαβάστε επίσης – Γιατί ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο κοιμάται στο πάτωμα του γραφείου του

Οι ανησυχίες στην Tesla

Οι επενδυτές της Tesla ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για τον χρόνο που αφιερώνει ο Μασκ στο Twitter.

Από την πλευρά του ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος λέει ότι πήρε κάποιες αποφάσεις της Tesla χωρίς την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου και υπερασπίζεται την αμοιβή 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων

«Υπάρχει μια αρχική έκρηξη δραστηριότητας που απαιτείται μετά την εξαγορά για την αναδιοργάνωση της εταιρείας», είπε ο Μασκ στην κατάθεσή του. «Αλλά μετά θα μειώσω τον χρόνο μου στο Twitter».

Ο Μασκ παραδέχτηκε επίσης ότι ορισμένοι μηχανικοί της Tesla βοηθούσαν στην αξιολόγηση των ομάδων μηχανικών του Twitter, αλλά είπε ότι ήταν σε «εθελοντική βάση» και «μετά από ώρες».

Δύο εβδομάδες χάους στο Twitter

Οι δύο πρώτες εβδομάδες του δισεκατομμυριούχου ως ιδιοκτήτης του Twitter χαρακτηρίστηκαν από ραγδαίες αλλαγές και χάος. Απέλυσε γρήγορα τον προηγούμενο διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter και άλλα ανώτερα στελέχη και στη συνέχεια απέλυσε το μισό προσωπικό του.

Διαβάστε επίσης – Twitter: 15 ημέρες χάους στα χέρια του Ίλον Μασκ

Ο Μασκ έστειλε ένα email στους υπαλλήλους του Twitter νωρίς την Τετάρτη, λέγοντάς τους ότι έπρεπε να αποφασίσουν μέχρι την Πέμπτη εάν θέλουν να παραμείνουν στην εταιρεία για να εργαστούν «πολλές ώρες και σε υψηλή ένταση» ή να λάβουν ένα πακέτο απόλυσης τριών μηνών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία