Μουντιάλ 2022: Άφησαν εκατοντάδες εργαζόμενους χωρίς νερό και φαγητό για έξι ώρες

Νέα καταγγελία για κακομεταχείριση εργαζόμενων στο Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022: Άφησαν εκατοντάδες εργαζόμενους χωρίς νερό και φαγητό για έξι ώρες

Στη… σέντρα νέες αποκαλύψεις κακομεταχείρισης εργαζόμενων στο Μουντιάλ 2022 του Κατάρ, βλέπουν το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σύμφωνα με την Daily Mail, 232 εργαζόμενοι στο catering που προσλήφθηκαν για τον εναρκτήριο αγώνα του Μουντιάλ 2022 που άρχισε στο Κατάρ με τον αγώνα των διοργανωτών κόντρα στο Εκουαδόρ, αφέθηκαν έξω από το λαμπερό στάδιο «Al Bayt» των 650 εκατομμυρίων λιρών στη Ντόχα, για έξι ώρες χωρίς φαγητό, αλλά ούτε και νερό.

«Άθλιες συνθήκες εργασίας»

Αρκετοί από τους εργαζόμενους που προσλήφθηκαν ως ταμίες από την εταιρεία catering «Qatar Star Services», καταγγέλλουν κακομεταχείριση και άθλιες συνθήκες εργασίας.

Μία μεγάλη ομάδα 232 ανδρών και γυναικών, αφέθηκαν όλες αυτές τις ώρες έξω από το στάδιο – παλάτι της πρεμιέρας του 22ου Παγκοσμίου Κυπέλλου, νηστικοί και διψασμένοι.

Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν υπογράψει συμβόλαιο 30 ημερών με την «Qatar Star Services» για όσο διαρκεί το Μουντιάλ 2022, με την εταιρεία να απαιτεί να εργάζονται καθημερινά. Επιπλέον του μισθού, τούς παρέχεται διαμονή, αλλά μόλις ένα(!) γεύμα την ημέρα.

«Είμαστε εδώ από τις 10 το πρωί και περιμένουμε τον προϊστάμενο. Δεν έχουμε φαγητό ή νερό…» είπαν και οι δείκτες των ρολογιών έδειξαν 4 το απόγευμα, χωρίς να έχουν λάβει καμία φροντίδα από κανέναν από τους υπευθύνους.

Πηγή: in.gr

OT Originals

Περισσότερα από Κόσμος

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο