Σε συμφωνία με την General Motors για την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων κατέληξε η Domino’s την Δευτέρα.

Η Domino’s θα χρησιμοποιεί ηλεκτρικά οχήματα για την παράδοση των προϊόντων της σε επιλεγμένες τοποθεσίες στις ΗΠΑ.

Η μεγαλύτερη αλυσίδα πίτσας στον κόσμο ανέφερε ότι θα προμηθευτεί 800 Chevrolet Bolts με το σήμα της.

Διαβάστε επίσης: Το υψηλό κόστος έχει πλήξει τις εταιρείες ηλεκτρικών οχημάτων

Στροφή στην ηλεκτροκίνηση

Η Domino’s επενδύει σε ηλεκτρικά οχήματα για ορισμένα από τα καταστήματά της στις ΗΠΑ για να βοηθήσει στην προσέλκυση οδηγών και να ξεπεράσει την έλλειψη εργαζομένων που έχει δυσχεράνει τις παραδόσεις πίτσας σε ολόκληρο τον κλάδο φέτος.

«Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε, αλλά θα έχουμε τον μεγαλύτερο στόλο ηλεκτρικών οχημάτων στη βιομηχανία πίτσας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Domino’s, Ράσελ Γουάινερ.

Διαβάστε επίσης: ΕΡΓΟΣΕ: Προχωρά το έργο για την ηλεκτροκίνηση στη γραμμή Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα

Κίνητρο για την πρόσληψη νέων οδηγών

Η Domino’s, στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποίησε, διαπίστωσε ότι η έλλειψη στόλου αυτοκινήτων αποτελεί εμπόδιο για την εξεύρεση αρκετών εργαζομένων. Αρκετοί διανομείς πίτσας δήλωσαν ότi το υψηλό κόστος των καυσίμων τους ανάγκασαν να εκαταλείψουν τον κλάδο.

Η εταιρεία, όπως και οι ανταγωνιστές της Pizza Hut και Papa John’s  δυσκολεύτηκαν φέτος να προσλάβουν και να διατηρήσουν αρκετούς διανομείς.

Πράσινη επιχειρηματικότητα

Τα ηλεκτρικά οχήματα θα προωθήσουν επίσης τους περιβαλλοντικούς στόχους της εταιρείας, μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης υιοθέτησης των ηλεκτρικών οχημάτων από τις αμερικανικές εταιρείες. Η Amazon έχει αναφέρει ότι σχεδιάζει να αναπτύξει έναν στόλο ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ενώ η Tesla θα παραδώσει το πρώτο ηλεκτρικό ημιφορτηγό της στην PepsiCo την επόμενη εβδομάδα.

Μείωση πωλήσεων

Η Domino’s ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα ότι οι πωλήσεις  μειώθηκαν κατά 7,5% κατά το τρίτο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το προηγούμενο έτος . Στελέχη της εταιρείας δήλωσαν ότι λόγω έλλειψης διανομέων οι πελάτες αρκετές φορές ακύρωναν τις παραγγελίες τους.

Οι μετοχές της Domino έχουν υποχωρήσει κατά 35% από την αρχή του έτους.

Τα ηλεκτρικά οχήματα θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν χρήματα στην Domino’s μακροπρόθεσμα, δήλωσε ο Πάβελ Μολτσάνοφ, διευθύνων σύμβουλος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Raymond James & Associates. Το κόστος για την εγκατάσταση ενός φορτιστή δεν είναι τόσο μεγάλο και η απόσβεση του θα μπορούσε να γίνει γρήγορα μέσω της αύξησης των πωλήσεων.

Ο CEO της Domino’s δήλωσε ότι θα συνεχίσει να αναζητά τρόπους βελτίωσης των θέσεων εργασίας των οδηγών της ,ενώ παράλληλα εστίασε στην άριστη εξυπηρέτηση των πελατών της.

“Η δουλειά μου είναι να διασφαλίσω ότι κάθε πίτσα παραδίδεται”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή