Το αυξημένο κόστος των πρώτων υλών και οι καθυστερήσεις στην παράδοση των οχημάτων έχουν οδηγήσει την πλειοψηφία των κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων να αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας.

« Καίνε μετρητά»

Οι τελευταίες τριμηνιαίες εκθέσεις τους  δείχνουν ότι αγωνίζονται να πετύχουν τους στόχους παράδοσης και ότι ξοδεύουν τα μετρητά που έχουν στην άκρη.

Οι ζημιές  της Lucid αυξήθηκαν κατά το τρίτο τρίμηνο  καθώς οι πελάτες της ακύρωσαν τις παραγγελίες τους φοβούμενοι τους μεγάλους χρόνους αναμονής.

Η εισηγμένη στην Wall Street βρετανική εταιρεία Arrival ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα ότι μπορεί να μην έχει την απαραίτητη ρευστότητα προς το τέλος του επόμενου έτους και ότι θα πρέπει να προβεί σε απολύσεις.

Διαβάστε επίσης: SpaceX: Διαφημιστικό πακέτο-μαμούθ στο Twitter

«Είναι μία δύσκολη περίοδος, είμαστε εκεί κάθε μέρα, κάθε νύχτα, δουλεύουμε πάνω στις τεχνολογίες, τα οχήματα αλλά και την άντληση κεφαλαίων», δήλωσε την Παρασκευή στο Reuters ο Αβινάς Ρουγκουμπούρ, πρόεδρος της Arrival.

Η Canoo ανέφερε τον Μάιο ότι είχε “ουσιαστικές αμφιβολίες” σχετικά με την συνέχιση της λειτουργίας της. Στο τέλος Σεπτεμβρίου, είχε μόλις  6,8 εκατ. δολάρια σε μετρητά.

Επιπλέον, πολλές νεοσύστατες εταιρείες ηλεκτροκίνησης κατέγραψαν τεράστιες ζημίες κατά το τρίτο τρίμηνο και ανέφεραν ότι το υψηλό κόστος ήρθε για να μείνει λόγω του ραγδαίου πληθωρισμού και της παγκόσμιας κρίσης στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Διαβάστε επίσης: Twitter: 15 ημέρες χάους στα χέρια του Ίλον Μασκ

Πώς «επέζησε» η Tesla

Η Tesla αντεπεξήλθε σε αυτό που το αφεντικό της Ίλον Μασκ αποκάλεσε”κόλαση της παραγωγής”, ξεπερνώντας τις δυσκολίες στον εφοδιασμό με σημαντικές συμφωνίες με προμηθευτές μπαταριών και αυξάνοντας την παραγωγή για το Model 3 που σημείωσε τεράστια επιτυχία.

Στο τελευταίο τρίμηνο, η Tesla ανακοίνωσε κέρδη ύψους 3,3 δισ. δολαρίων.

Αύξηση της παραγωγής

Οι αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι οι εταιρείες πρέπει να βρουν τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων αν θέλουν να επιβιώσουν και να οδηγηθούν προς την κερδοφορία.

Ο πιο ασφαλής τρόπος είναι η αύξηση της παραγωγής η οποία θα μειώσει το κόστος κατασκευής κάθε αυτοκινήτου και θα αποτρέψει τις αυτοκινητοβιομηχανίες από την εξάντληση των αποθεματικών τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή