Νέο ρεκόρ στην κατάσχεση «μαϊμού» προϊόντων κατέγραψε για το 2022 η Υπηρεσία Τελωνείων των ΗΠΑ στα λιμάνια του Λος Άντζελες και του Λονγκ Μπιτς. Σε εθνικό επίπεδο οι κατασχέσεις αυξήθηκαν την ίδια περίοδο κατά 152%, με τις αρχές να προειδοποιούν τους καταναλωτές για τους κινδύνους των απομιμήσεων που πωλούνται από παράνομες πηγές μέσω του διαδικτύου.

Ο διευθυντής των λιμενικών αρχών Ντόναλντ Κούσερ ανακοίνωσε το ρεκόρ παραποιημένων προϊόντων που κατασχέθηκαν σε λιγότερο από ένα χρόνο και η αξία τους έφτασε το 1 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το νέο ρεκόρ, που επιτεύχθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου, σηματοδοτεί αύξηση 38% σε σχέση με το 2021. Ο Κούσερ είπε ότι τα προϊόντα «μαϊμού» περιλαμβάνουν ρούχα, αξεσουάρ, τσάντες, πορτοφόλια, υποδήματα, ρολόγια, κοσμήματα και ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης.

Διαβάστε επίσης: Γιατί οι νέοι αγαπούν τόσο πολύ τις «μαϊμούδες»

Προϊόντα 3,3 δισ. σε εθνικό επίπεδο

Η Υπηρεσία Τελωνείωνσε εθνικό επίπεδο αναφέρει αύξηση 152%, σε ετήσια βάση, με περισσότερες από 27.000 κατασχέσεις, εκτιμώμενης τιμή λιανικής τιμής πάνω από 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παρουσιάζοντας δείγμα των εμπορευμάτων που κατασχέθηκαν στα συγκεκριμένα λιμάνια, τονίστηκε ότι τα πλαστά ρούχα, υποδήματα και τσάντες είναι συχνά κατώτερης ποιότητας και μπορεί να έχουν κακή ή ανομοιόμορφη ραφή, εύθραυστα υφάσματα και λογότυπα ακατάλληλου μεγέθους ή σχεδιασμού. Το ξεφλούδισμα των ετικετών, το μελάνι χαμηλής ποιότητας ή τα σφάλματα εκτύπωσης στη συσκευασία είναι επίσης σημάδια ότι τα προϊόντα μπορεί να μην είναι νόμιμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια