Δεν τελειώνει ο εφιάλτης: Τα χρέη της FTX

Οι μεγαλύτεροι πιστωτές της FTX έχουν απαιτήσεις που κυμαίνονται από εκατοντάδες εκατομμύρια έως δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με πρόσφατα κατατεθειμένο δικαστικό έγγραφο.

Από το έγγραφο αυτό προκύπτει ότι από το 1 εκατομμύριο πιστωτές της FTX που εκτιμάται ότι υπάρχουν, η μεγαλύτερη μεμονωμένη απαίτηση αφορά 226 εκατομμύρια δολάρια και η δεύτερη αφορά 203 εκατομμύρια δολάρια. Οι ταυτότητες αυτών των πιστωτών δεν κατονομάζονται, αλλά συνολικά τους οφείλονται περίπου 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο κατάλογος Top 50 βασίζεται στις επί του παρόντος διαθέσιμες πληροφορίες πιστωτών των οφειλετών, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών πελατών που ήταν δυνατόν να προβληθούν, αλλά δεν είναι με άλλο τρόπο προσβάσιμες αυτή τη στιγμή, αναφέρεται στο έγγραφο, το οποίο συντάχθηκε από δικηγόρους πτώχευσης. Η έρευνα των οφειλετών συνεχίζεται όσον αφορά τα ποσά που αναφέρονται στον κατάλογο, συμπεριλαμβανομένων των πληρωμών που ενδέχεται να έχουν πραγματοποιηθεί αλλά δεν αντικατοπτρίζονται ακόμη στα βιβλία και τα αρχεία των οφειλετών.

Η FTX έχει προσλάβει τη Sullivan & Cromwell καθώς και τη Landis Rath & Cobb ως δικηγόρους πτώχευσης.

Η Sullivan & Cromwell είναι γνωστή για το πτωχευτικό της έργο στις υποθέσεις Eastman Kodak και Nortel Networks. Η εταιρεία είχε επίσης προσληφθεί ως σύμβουλος της FTX για την εξαγορά των περιουσιακών στοιχείων της Voyager Digital όταν αυτή κήρυξε πτώχευση νωρίτερα φέτος, αλλά έκτοτε έχει αφαιρέσει διαφημιστικό υλικό από την ιστοσελίδα της που διαφημίζει σχέση με την FTX.

Ο hacker του ανταλλακτηρίου εθεάθη να «ξεπλένει» τα κλεμμένα tokens

Έπιπλέον, όποιος ήταν πίσω από την επίθεση αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων του ανταλλακτηρίου άρχισε να ανταλλάσσει ether αξίας εκατομμυρίων δολαρίων με Ren Bitcoin (renBTC), ένα token που αντιπροσωπεύει το bitcoin σε άλλες αλυσίδες μπλοκ, νωρίς την Κυριακή.

Τα κεφάλαια που εκλάπησαν από το FTX μετατράπηκαν σταθερά σε ether κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, καθιστώντας τον εκμεταλλευτή έναν από τους μεγαλύτερους κατόχους του token.

Η χρήση του renBTC μπορεί να εκπλήξει ορισμένους στον χώρο της κρυπτογράφησης: Το 2021, η Alameda Research – ο εμπορικός βραχίονας που ανήκει στον Sam Bankman-Fried και βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου – δήλωσε ότι η ομάδα ανάπτυξης του Ren «εντάσσεται» στην Alameda και θα εργαστεί για την επέκταση της χρήσης του Ren σε διάφορες αλυσίδες μπλοκ.

Στις 7:27 UTC της Κυριακής, ο hacker μετέφερε πάνω από 5.000 ether σε ένα νέο πορτοφόλι, σύμφωνα με τα δεδομένα της αλυσίδας μπλοκ. Στη συνέχεια, επιπλέον 35.000 ether μεταφέρθηκαν σε αυτό το πορτοφόλι σε τρεις ξεχωριστές συναλλαγές.

Η ανάλυση της αλυσίδας του νέου πορτοφολιού δείχνει ότι ο επιτιθέμενος άρχισε στη συνέχεια να μετατρέπει τα ether σε renBTC χρησιμοποιώντας τον αποκεντρωμένο συσσωρευτή ανταλλαγής 1inch. Στην πρώτη από αυτές τις συναλλαγές, 4.000 ether μετατράπηκαν σε wrapped bitcoin (wBTC), ένα άλλο αντιπροσωπευτικό token του bitcoin, και στη συνέχεια σε renBTC.

Τα δεδομένα που επικαλείται εταιρεία ασφαλείας δείχνουν ότι ο hacker χρησιμοποίησε τη γέφυρα Ren για να μεταφέρει προς τα έξω χιλιάδες renBTC. Σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας ανάλυσης blockchain Elliptic, η γέφυρα Ren έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για το ξέπλυμα κλεμμένων κεφαλαίων ύψους τουλάχιστον 540 εκατομμυρίων δολαρίων – καθώς μπορεί να παρέχει ιδιωτικότητα στους χρήστες, σύμφωνα με την έκθεση της Elliptic.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι είναι το blockchain, τι είναι τα κρυπτονομίσματα και πώς αγοράζω κρυπτονομίσματα μεταβείτε εδώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News