Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και διαχειριστής κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου Μπιλ Άκμαν λέει ότι παραμένει θετικός για τα κρυπτονομίσματα, παρά την πρόσφατη κατάρρευση του χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων FTX και την αναταραχή της αγοράς που την ακολούθησε.

Διαβάστε επίσης – FTX: Χρωστάει 3,1 δισ. δολάρια στους 50 μεγαλύτερους πιστωτές του

«Το τηλέφωνο, το διαδίκτυο και τα κρυπτονομίσματα έχουν ένα κοινό πράγμα. Κάθε τεχνολογία βελτιώνεται με την επόμενη όσον αφορά την ικανότητά της να διευκολύνει την απάτη. Ως εκ τούτου, ήμουν αρχικά σκεπτικιστής στα crypto , αλλά αφού μελέτησα μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα έργα κρυπτονομισμάτων, κατέληξα στην πεποίθηση ότι τα crypto μπορούν να επιτρέψουν τη δημιουργία χρήσιμων επιχειρηματικών και τεχνολογικών εργαλείων  που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να δημιουργηθούν. Η δυνατότητα έκδοσης ενός διακριτικού για την παροχή κινήτρων στους συμμετέχοντες σε ένα εγχείρημα είναι ένας ισχυρός μοχλός πρόσβασης σε παγκόσμιο εργατικό δυναμικό για την προώθηση ενός έργου» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter.

O Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρείας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου Pershing Square Capital Management είπε ότι πιστεύει ότι «το crypto είναι εδώ για να μείνει» παρά τις πρόσφατες προκλήσεις, αν και υπάρχει ανάγκη να αυξηθεί η εποπτεία και να αφαιρεθούν οι «δόλιοι παράγοντες».

Διαβάστε επίσης: FTX: Οι αϋπνίες των traders και ο αρχιτέκτονας του χάους

Ο Μπιλ Άκμαν είναι ένας δισεκατομμυριούχος Αμερικανός επενδυτής που πρόσφατα ζήτησε την άρση των ρυθμιστικών φραγμών και τη χαλάρωση των κανονισμών στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να γίνει η πόλη κόμβος κρυπτογράφησης. Είναι επίσης άμεσος επενδυτής σε μια σειρά από κρυπτονομίσματα .

Διαβάστε επίσης – Ήρθε το τέλος των κρυπτονομισμάτων;

«Νομίζω ότι τα crypto είναι εδώ για να μείνουν και με την κατάλληλη επίβλεψη και ρύθμιση, έχουν τη δυνατότητα να ωφελήσουν σημαντικά την κοινωνία και να αναπτύξουν την παγκόσμια οικονομία», είπε πρόσθεσε.

«Όλοι οι νόμιμοι συμμετέχοντες στο οικοσύστημα κρυπτονομισμάτων θα πρέπει να έχουν υψηλά κίνητρα για να εκθέσουν και να εξαλείψουν τους δόλιους παράγοντες, καθώς αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο ρυθμιστικής παρέμβασης που θα ανατρέψει τον θετικό πιθανό αντίκτυπο για γενιές».

Το tweet του διαχειριστή hedge fund έρχεται υπό το φως της πρόσφατης κατάρρευσης του FTX. Σύμφωνα με αναφορές, ο Άκμαν αρχικά επαίνεσε τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της FTX, Σαμ Μπάνκμαν -Φριντ, επειδή παραδέχθηκε τα λάθη του, αλλά αργότερα διέγραψε το tweet.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News