Ισχυρή ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα έλαβε σήμερα η Wall Street, η οποία κατάφερε να ξεπεράσει τη σκλήρυνση των πολιτικών της Κίνας έναντι του Covid, ενώ οι συναλλαγές κινήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα ενόψει της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 1,18% στις 34.098 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,36% στις 4.003 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 1,36% στις 11.174 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε υψηλά τριών μηνών

Η εικόνα στο ταμπλό

Τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα για το τρίτο τρίμηνο του έτους οδήγησαν μερικές μετοχές σε μεγάλες κινήσεις. Η Best Buy σημείωσε άνοδο σχεδόν 11% αφού η εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών αύξησε τις προοπτικές της για το 2023 και ξεπέρασε τις προσδοκίες με τα κέρδη της. Ισχυρή άνοδο 19% και 16% σημείωσαν η Abercrombie & Fitch και η American Eagle Outfitters αντίστοιχα, λόγω των δικών τους κερδών που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Επίσης, οι μετοχές της Manchester United σημείωσαν άλμα άνω του 12%, μετά από δημοσίευμα του Sky News σύμφωνα με το οποίο οι ιδιοκτήτες της ομάδας πρόκειται να διερευνήσουν οικονομικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής πώλησης. Η είδηση έρχεται την ίδια ημέρα που ο σύλλογος ανακοίνωσε ότι έλυσε το συμβόλαιο του παίκτη Κριστιάνο Ρονάλντο με αμοιβαία συμφωνία και με άμεση ισχύ. Η αποχώρηση του Ρονάλντο έρχεται περίπου μία εβδομάδα μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε επικρίνοντας τον σύλλογο.

Στον αντίποδα, η Zoom υποχώρησε 5,4%, μετά την ανακοίνωση αδύναμου guidance για το τέταρτο τρίμηνο. Η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ύψους 1,07 δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο, καλύτερα από το αναμενόμενο, αλλά οι προοπτικές οδήγησε πολλούς αναλυτές της Wall Street, να μειώσουν τις τιμές στόχους.

Θετικά επίσης λειτούργησαν και τα σχόλια της προέδρου της Fed του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ, η οποία δήλωσε ότι τα πρόσφατα στοιχεία για τον πληθωρισμό είναι ελπιδοφόρα και ότι θα υποστηρίξει μειωμένες αυξήσεις των επιτοκίων στο μέλλον. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Fed θα φτάσει σύντομα στο τελικό της επιτόκιο, μεταξύ 4% και 5%.

Συνεχίζει να απασχολεί η Κίνα

Η Κίνα είδε τους πρώτους θανάτους στην ηπειρωτική χώρα από το Covid από τον Μάιο το Σαββατοκύριακο, ενισχύοντας τους φόβους μεταξύ των επενδυτών ότι η χώρα θα μπορούσε να επαναφέρει τους περιορισμούς με σκοπό την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού. Και αυτοί οι περιορισμοί, θα δημιουργήσουν νέα προβλήματα στην οικονομική δραστηριότητα και τις αλυσίδες εφοδιασμού.

Τα νέα από την Κίνα οδηγούν τους επενδυτές να αποφύγουν τις μετοχές ανάπτυξης και να στραφούν σε πιο αμυντικούς τομείς, όπως η υγειονομική περίθαλψη και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, δήλωσε ο David Waddell, διευθύνων σύμβουλος της Waddell & Associates. Είπε ότι οδήγησε επίσης σε «αντανακλαστικές» αγορές δολαρίου ΗΠΑ, οι οποίες άσκησαν ανοδικές πιέσεις στις αποδόσεις των ομολόγων. «Σε ημέρες χαμηλού όγκου, η αγορά γίνεται παβλοβιανή», είπε. «Αν θέλετε να βγάλετε νόημα από αυτή την αγορά, παρακολουθήστε το δολάριο», σύστησε.

Παρόλα αυτά, η επαναλειτουργία της οικονομίας της Κίνας θα ήταν «εξαιρετικά θετική για την ανάπτυξη», σύμφωνα με την Seema Shah, επικεφαλής παγκόσμιας στρατηγικής της Principal Asset Management. «Όπως πάντα όμως, οι επενδυτές θα πρέπει να παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις, καθώς η πιστή εκτέλεση του σχεδίου επαναλειτουργίας θα είναι το κλειδί για τις επενδυτικές προοπτικές», ανέφερε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street