Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές, καθώς η εστίαση παραμένει στους χειρισμούς της κινεζικής κυβέρνησης στο μέτωπο της αύξησης των κρουσμάτων Covid, ενώ η Κεντρική Τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας προχώρησε στη μεγαλύτερη ιστορικά αύξηση των επιτοκίων της (75 μ.β.).

Οι δείκτες

Ο δείκτης NZX 50 στη Νέα Ζηλανδία έκλεισε με πτώση 0,85% στις 11.323,8 μονάδες, ενώ ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε με άνοδο 0,7% στις 7.231,8 μονάδες, παρά το γεγονός ότι ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας, Philip Lowe, άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν κι άλλες αυξήσεις επιτοκίων.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε με άνοδο 0,53% και διαμορφώθηκε στις 2.418,01 μονάδες, ενώ ο Kosdaq έκλεισε στο +1,84%. Οι ιαπωνικές αγορές είναι κλειστές λόγω αργίας.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε κατά 0,81%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,26%, αλλά ο Shenzhen Component σημείωσε πτώση 0,44%.

Η UBS για την Κίνα

Η UBS αναμένει ότι η Κίνα θα ανοίξει πλήρως την οικονομίας της έως το τρίτο τρίμηνο του 2023, παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα Covid αυξάνονται. Η επαναλειτουργία της χώρας “θα είναι μια διαδικασία αργή και χρονοβόρα, όχι ένα γεγονός”, ανέφερε η UBS.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, ο πυρήνας του πληθωρισμού της Σιγκαπούρης υποχώρησε κατά 0,2% στο 5,1% τον Οκτώβριο σε ετήσια βάση, από 5,3% τον Σεπτέμβριο.Ο ρυθμός πληθωρισμού για όλα τα είδη υποχώρησε επίσης στο 6,7% τον Οκτώβριο σε ετήσια βάση, από 7,5% τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές