Με ένα ανοδικό σερί που ήδη μετρά πέντε θετικές συνεδριάσεις, το ελληνικό χρηματιστήριο κατάφερε να δημιουργήσει σήμερα μια απόσταση ασφαλείας πάνω από το κρίσιμο επίπεδο των 900 μονάδων.

Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 1,48% στις 919,78 μονάδες, με τον τζίρο να προσεγγίζει τα 55 εκατ. ευρώ.

Ανάγκη για ένα δυνατό μήνυμα

Το ΧΑ χρειαζόταν ένα δυνατό μήνυμα ότι όχι μόνο διαπέρασε τις 900 μονάδες, αλλά είναι και ικανό να κρατηθεί στα υψηλά επταμήνου, προκειμένου να ενεργοποιήσει εκείνους τους αγοραστές που παρέμεναν επιφυλακτικοί. Μια επιφυλακτικότητα άλλωστε που ενισχύθηκε μετά τις αρχικές αποτυχίες διάσπασης του επιπέδου, όπως άλλωστε και από τη διάρκεια της ανάκαμψης, η οποία ήδη κοντεύει στους δύο μήνες.

Διαβάστε επίσης: Wall Street: Τη στήριξε η Fed

Έτσι, αν και σήμερα υπήρξε κάποια υποχώρηση στη συναλλακτική δραστηριότητα, λόγω της σημερινής αργίας και της αυριανής ημιαργίας στις αμερικανικές αγορές, το ΧΑ έδειξε να έχει τις δυνάμεις να επιβεβαιώσει την ανάκτηση των 900 μονάδων. Βέβαια, το μεγάλο τεστ αντοχής θα έρθει προφανώς την ερχόμενη εβδομάδα, όταν και κλείνει ο μήνας και οι θέσεις των ξένων θεσμικών.

Συγκρατημένη αισιοδοξία

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την Trader24, η συμπεριφορά της πλειονότητας των εισηγμένων σε μεγάλη και μεσαία κεφαλαιοποίηση συνεπικουρεί σε μια συγκρατημένη αισιοδοξία για ανοδική συνέχιση, παράλληλα με την παρατήρηση ότι ο ΓΔ παραμένει ο μόνος χρηματιστηριακός δείκτης παγκοσμίως σε θετικό έδαφος από 1/1, εν αντιθέσει με τον επί παραδείγματι Nasdaq100 (-29%) και τον S&P500 (-15%).

Σε επίπεδο τίτλων, η ΔΕΗ ξεχώρισε με το +5,81% που σημείωσε, όπως και οι Alpha Bank, Eurobank και Σαράντης με τα ισχυρά τους κέρδη. Σημαντική ήταν η άνοδος σε Motor Oil, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ και Μυτιληναίος, ενώ θετικά έκλεισαν οι ΟΤΕ, Quest, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola, ΑΔΜΗΕ, Jumbo, Titan και ΕΛΧΑ. ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, ΟΛΠ και Λάμδα έκλεισαν σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών