Με κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς επιβεβαιώθηκε από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ότι πιθανότατα να υπάρξουν μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων τους επόμενους μήνες, καθώς ο πληθωρισμός υποχωρεί.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,28% στις 34.195 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,60% στις 4.027 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,99% στις 11.285 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Nordstrom υποχώρησε περισσότερο από 4%, αφού η αλυσίδα πολυκαταστημάτων επιβεβαίωσε τις προβλέψεις της. Ωστόσο, η Nordstrom ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα κέρδη και τις πωλήσεις στα τελευταία της αποτελέσματα, σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Οδηγός η Fed

Η αγορά ικανοποιήθηκε από το γεγονός ότι η πλειοψηφία των αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ συμφώνησε ότι θα πρέπει να γίνουν μικρότερες αυξήσεις των επιτοκίων. Όπως προέκυψε από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, μια σημαντική πλειοψηφία των αξιωματούχων έκρινε ότι μια επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων θα ήταν πιθανότατα σύντομα κατάλληλη.

Πλέον η Wall Street αναμένει ευρέως ότι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς που καθορίζει τα επιτόκια θα αποφασίσει αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο, μετά από τέσσερις συνεχόμενες αυξήσεις κατά 75 μονάδες βάσης. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι μερικά μέλη ανέφεραν ότι «η επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο αστάθειας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα», δημιουργώντας ένα νέο αγκάθι στη Wall Street.

Τα μηνύματα της αγοράς εργασίας

Την ίδια ώρα, τα τελευταία στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας ήταν υψηλότερα του αναμενόμενου στις 240.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 19 Νοεμβρίου, όπου οι οικονομολόγοι ανέμεναν 225.000, σηματοδοτώντας ότι η αγορά εργασίας μπορεί να αποδυναμώνεται. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών για τον Οκτώβριο ήταν ισχυρότερες των προσδοκιών, καθώς διαμορφώθηκαν στο 1%, περισσότερο από το 0,5% που αναμενόταν.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις χορήγησης ενυπόθηκων δανείων αυξήθηκαν κατά 2,2% την περασμένη εβδομάδα σε εβδομαδιαία βάση, καθώς τα επιτόκια μειώθηκαν ελαφρώς, σύμφωνα με τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη της Ένωσης Τραπεζών Ενυπόθηκων Δανείων. Οι αιτήσεις αναχρηματοδότησης αυξήθηκαν επίσης κατά 2% για την εβδομάδα. Ωστόσο, εξακολουθούν να βρίσκονται στο 86% των επιπέδων που είχαν ανέλθει πριν από ένα χρόνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street