Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι αγορές της Ασίας, λαμβάνοντας σημαντικές στηρίξεις τόσο από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, όσο και από το ότι η Μαλαισία ανακοίνωσε τον Anwar Ibrahim ως πρωθυπουργό της χώρας.

Την ίδια ώρα, η Τράπεζα της Κορέας αύξησε τα επιτόκια αναφοράς της κατά 25 μονάδες βάσης, στο 3,25%, με τον Kospi να σημειώνει άνοδο 0,9%. Ο δείκτης αναφοράς KLCI της Μαλαισίας έκλεισε κατά 3,34% υψηλότερα μετά τις προηγούμενες αρνητικές συνεδριάσεις, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο και πλέον μηνών.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία κέρδισε άνοδο 0,14%. Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία σημείωσε άνοδο 0,95% και ο Topix κατέγραψε επίσης κέρδη 1,2%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 0,11%, ενώ ο Shenzhen Component έκλεισε οριακά χαμηλότερα. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,54%.

Επίσης, οι αγορές παρακολουθούν τις εξελίξεις στο εργοστάσιο της Foxconn, τον προμηθευτή της Apple, μετά τη μαζική διαμαρτυρία εκατοντάδων εργαζομένων, που φαίνεται να προκλήθηκε από την καθυστέρηση στην καταβολή των μπόνους, ενώ βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ανθρώπους να σπάνε κάμερες παρακολούθησης και παράθυρα. Οι εισηγμένες στην Ταϊβάν μετοχές της Hon Hai Technology Group, της επίσημης ονομασίας της Foxconn, έκλεισαν 0,5% χαμηλότερα.

Οι αγορές στις ΗΠΑ είναι κλειστές σήμερα λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών, ενώ θα κλείσουν νωρίς την Παρασκευή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές