Ζημίες περίπου 900 εκατ. δολαρίων σε δύο χρόνια δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως δήλωσε στις δικαστικές αρχές, λογιστής που επεξεργάζεται τις φορολογικές δηλώσεις ορισμένων στελεχών του Trump Organization.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο Ντόναλντ Μπέντερ του Mazars USA LLP — ο οποίος επί χρόνια προετοίμαζε τις φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ και βοήθησε στην σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων για τον πρώην οικονομικό διευθυντή του Οργανισμού Trump, Άλεν Βάισελμπεργκ, ήταν ο πρώτος μάρτυρας της υπεράσπισης στη δίκη για φορολογική απάτη δύο από τις εταιρείες του πρώην προέδρου Τραμπ, την Payroll Corp. και την Trump Corp.

Ο ίδιος ο Τραμπ δεν έχει κατηγορηθεί για αυτή την υπόθεση.

Διαβάστε επίσης – ΗΠΑ: 11.000 κρατικά έγγραφα και φωτογραφίες, κάποια απόρρητα, βρέθηκαν τελικά στο εξοχικό του Τραμπ στη Φλόριντα

Ο διάλογος

Καθώς η δίκη σε δικαστήριο του Μανχάταν εισήλθε στην τέταρτη εβδομάδα της, κατά τη διάρκεια της κατ’ αντιπαράθεση εξέτασης, η εισαγγελέας Σούζαν Χόφιγκερ ρώτησε τον Μπέντερ αν θυμόταν ότι ο Τραμπ ανέφερε απώλειες πριν από αρκετά χρόνια.

«Θυμάστε αν ο Ντόναλντ Τραμπ είχε σχεδόν 200 εκατομμύρια δολάρια σε ζημίες το 2010;» ρώτησε.
«Ναι», είπε ο Μπέντερ.
«Και ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ζημιές σχεδόν 700 εκατομμυρίων δολαρίων το 2009;» ρώτησε.
«Σωστό ακούγεται», είπε ο Μπέντερ.

Οι New York Times ανέφεραν προηγουμένως ότι ο Τραμπ υπέστη επιχειρηματικές απώλειες, αλλά η μαρτυρία του Μπέντερ ήταν η πρώτη δημόσια δήλωση από επαγγελματία που έχει δει ή βοήθησε στην προετοιμασία των φορολογικών δηλώσεων του Τραμπ.

Η Χόφινγκερ ρώτησε τον Μπέντερ αν ετοίμασε δωρεάν τη φορολογική δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ. Ο λογιστής χλεύασε έκπληκτος και κούνησε το κεφάλι του και είπε: «Όχι».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή