Σε μια προσπάθεια να ανακτήσει την εμπιστοσύνη στην αγορά κρυπτονομισμάτων και να στηρίξει όσους «παίκτες» αντιμετωπίζουν τις συνέπειες από την καταστροφική χρεοκοπία της FTX, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance ανακοίνωσε την Πέμπτη νέες λεπτομέρειες σχετικά με το «Ταμείο Ανάκαμψης» του κλάδου.

Σε ανάρτησή της η Binance είπε ότι θα διαθέσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε αρχικές δεσμεύσεις στο ταμείο ανάκαμψης. Και πρόσθεσε αν στο μέλλον παραστεί ανάγκη μπορεί να αυξήσει αυτό το ποσό σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης – Κρυπτονομίσματα: Η κατάρρευση του FXT και τα χαμένα δισεκατομμύρια

Ανακοίνωσε επίσης ότι έχει λάβει δεσμεύσεις 50 εκατομμυρίων δολαρίων από εταιρίες επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένων των Jump Crypto, Polygon Ventures και Animoca Brands.

Ο νέος σωτήρας των crypto

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, μοιράστηκε το σχέδιό του για το δημόσιο αυτό «πορτοφόλι» και είπε: «Το κάνουμε αυτό με διαφάνεια». Τα δημόσια δεδομένα blockchain που εξετάστηκαν από το CNBC έδειξαν υπόλοιπο περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στο σταθερό νόμισμα BUSD της Binance.

Διαβάστε επίσης – Ποιος είναι ο νέος σωτήρας των crypto – Το αινιγματικό tweet και το Deja Vu

Το BUSD είναι ένα stablecoin που εκδίδεται από την εταιρεία υποδομής blockchain Paxos και έχει εγκριθεί και ρυθμιστεί από το Υπουργείο Οικονομικών Υπηρεσιών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Paxos.

Το κεφάλαιο αυτό είναι μια προσπάθεια της Binance να διατηρήσει τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων στη ζωή μετά την αίτηση πτώχευσης FTX του αμφιλεγόμενου επιχειρηματία Sam Bankman-Fried νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ο Zhao έχει αναδειχθεί ως μια νέα σωτήρια φιγούρα για τον προβληματικό κλάδο, καλύπτοντας ένα κενό που άφησε ο Bankman-Fried , η εταιρεία του οποίου είχε αγοράσει ή επενδύσει σε μια σειρά από προβληματικές εταιρείες κρυπτογράφησης – από τη Voyager Digital έως το BlockFi – πριν από την κατάρρευσή της.

Ανακούφιση

Η ανακοίνωση του Zhao έγινε δεκτή με ανακούφιση από την αγορά κρυπτονομισμάτων, η οποία έχει σταθεροποιηθεί κάπως, με τα μεγαλύτερα crypto να καταγράφουν σήμερα σημαντικά κέρδη.

«Οι επιπτώσεις αυτού του ταμείου ανάκαμψης δεν θα γίνουν αισθητές βραχυπρόθεσμα, αλλά μπορούν να βοηθήσουν στη γενική ανάκαμψη του κλάδου μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο Vlad Gorbunov, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας crypto Choise.com.

«Με άλλους βασικούς παίκτες όπως ο Justin Sun του Tron να έχουν ήδη υποσχεθεί υποστήριξη για την πρωτοβουλία, η βιομηχανία μπορεί να συσπειρωθεί για να σώσει άλλα μεγαλύτερα έργα που βρίσκονται στο χείλος της κατάρρευσης. Αυτό θα έχει ανείπωτη επίδραση στη διατήρηση της εμπιστοσύνης στον κλάδο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News