Σε μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 156.273,15 ευρώ προχωράει η UNIBIOS Α.Ε., μετά την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης στις 09.09.2022.

Διαβάστε επίσης: Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Τι θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη στη χάραξη της στρατηγικής τους

Η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου πραγματοποιείται με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,30 ευρώ σε 0,29 ευρώ και επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους, ποσού 0,01 ευρώ ανά μετοχή. Μετά την μείωση το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 4.531.921,35 €  και διαιρείται σε 15.627.315  μετοχές, ονομαστικής αξίας είκοσι εννέα λεπτών η κάθε μία.

Διαβάστε επίσης: ΓΣΕΒΕΕ: Οι ΜμΕ της Κρήτης στο επίκεντρο της συνάντησης Καββαθά – Αρναουτάκη

Το Υπουργείο Ανάπτυξης ενέκρινε την τροποποίηση του σχετικού άρθρου του Καταστατικού της εταιρίας. H Επιτροπή Εταιρικών Πράξεων του Χρηματιστηρίου Αθηνών στη συνεδρίασή της 24.11.2022 ενημερώθηκε για την μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρίας με επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους ποσού € 0,01 ανά μετοχή. Κατόπιν των ανωτέρω, από την Τετάρτη 30.11.2022 οι μετοχές της εταιρίας θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με τη νέα ονομαστική αξία, 0,29 Ευρώ ανά μετοχή και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους μετόχους ποσού € 0,01 ανά μετοχή.

Με ποιον τρόπο θα γίνει η επιστροφή

Δικαιούχοι της επιστροφής κεφαλαίου είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 01.12.2022.

Ως ημερομηνία έναρξης καταβολής της επιστροφής κεφαλαίου ορίζεται η 06.12.2022. Η καταβολή των μετρητών για το ποσό της επιστροφής κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί στις 06.12.2022 από την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΙΤΛΩΝ με τους ακόλουθους τρόπους:
(ATHEXCSD), μέσω των Συμμετεχόντων των λογαριασμών αξιογράφων στο ΣΑΤ ως ακολούθως:

α) Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο ΣΑΤ (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές εταιρείες), σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ATHEXCSD και τις σχετικές αποφάσεις της.

β) Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο ΣΑΤ, υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται από την ATHEXCSD μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις