Σε αρνητικά εδάφη κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς επηρεάζονται και αυτοί από την αναταραχή που υπάρχει στην Κίνα λόγω των παρατεταμένων περιορισμών που φέρνει η αύξηση των κρουσμάτων Covid.Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,40% στις 34.208 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,55% στις 4.003 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,38% στις 11.183 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Χρηματιστήριο Αθηνών: Διόρθωση με χαμηλό τζίροΚατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ξέσπασαν διαδηλώσεις στην ηπειρωτική Κίνα, καθώς ο κόσμος εξέφρασε την απογοήτευσή του για την πολιτική μηδενικού Covid 19 του Πεκίνου. Οι τοπικές κυβερνήσεις αυστηροποίησαν τους ελέγχους,καθώς τα κρούσματα αυξήθηκαν, παρόλο που νωρίτερα αυτό το μήνα το Πεκίνο προσάρμοσε ορισμένες πολιτικές που έδειχναν ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου βρισκόταν καθ’ οδόν προς την επαναλειτουργία.

H εικόνα στο ταμπλό

Στο επίκεντρο είναι η μετοχή της Apple, η οποία χάνει 1,6%, λόγω ανησυχιών για τον αντίκτυπο των διαμαρτυριών των Κινέζων στις επιχειρήσεις της. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που θεωρούν ότι η κατάσταση εκεί θα οδηγήσει την εταιρία να διαφοροποιήσει τις μονάδες παραγωγής της. Πάντως, έκθεση του Bloomberg δείχνει ότι η εταιρεία θα μπορούσε να δει έλλειμμα παραγωγής σχεδόν 6 εκατομμυρίων μοντέλων iPhone Pro λόγω αναταραχών που σχετίζονται με το εργοστάσιο κατασκευής στην περιοχή.Οι εξελίξεις στην Κίνα επιβαρύνουν επιβάρυναν το κλίμα και στο πετρέλαιο, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης να κυμαίνονται γύρω από νέα χαμηλά του 2022 λόγω των ανησυχιών για τη ζήτηση. Επίσης, πιέσεις δέχονται και οι μετοχές των εταιρειών με μεγάλες παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Κίνα, καθώς αναμένονται διακοπές στη λειτουργία τους.  Επίσης, καθώς διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου, οι επενδυτές αναμένουν περισσότερες ανακοινώσεις για τα κέρδη και ένα πλήθος οικονομικών ανακοινώσεων που θα δώσουν περαιτέρω πληροφορίες για την κατάσταση των καταναλωτών και της αμερικανικής οικονομίας. Τα στοιχεία για την προσωπική κατανάλωση και την αγορά εργασίας για τον Νοέμβριο θα ανακοινωθούν επίσης αυτή την εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street