Πτωτικά, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, έκλεισε το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους αγοραστές να κρατούν όλο και πιο επιφυλακτική στάση ενόψει του δύσκολου κλεισίματος του μήνα. Ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 1,15% στις 907,06 μονάδες, με τον τζίρο να μην ξεπερνά τα 43 εκατ. ευρώ.

Το κρίσιμο επίπεδο των 900 μονάδων

Οι πωλητές ανέβασαν σήμερα ρυθμούς, πιέζοντας αρκετούς τίτλους προκειμένου να εξασφαλίσουν ρευστότητα που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη τις κρίσιμες ημέρες που ακολουθούν. Άλλωστε, εκτός του κλεισίματος του μήνα και των θέσεων των ξένων, αρκετά χαρτοφυλάκια περιμένουν και το rebalancing των αλλαγών στους δείκτες του MSCI, με την Τέρνα Ενεργειακή να αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο. Επομένως, εκτός από κάποιες κινήσεις που μπορεί να έχουν πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα, η αγορά γνωρίζει ότι αυτές οι ημέρες δεν είναι ενδεικτικές των προθέσεων της πλειονότητας των χαρτοφυλακίων που δραστηριοποιούνται στη Λ. Αθηνών.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Σε ήπια πτωτική τροχιά

Σε κάθε περίπτωση όμως, μετά από μία ακόμη ανοδική εβδομάδα, οι διορθώσεις έδειξαν να είναι ελεγχόμενες, με τον γενικό δείκτη να βρίσκεται προς ώρας σε ασφαλή τεχνικά ύδατα. Μάλιστα, εφόσον δεν υπάρξει κάποια εξωγενής αναταραχή, είναι θετικό το ότι η αγορά συντηρεί μια απόσταση ασφαλείας από τα επίπεδα των 900 – 905 μονάδων, με το στόχο των long να είναι στις 930 μονάδες αρχικά και στις 950 μονάδες στη μεγάλη εικόνα. Οι 900 μονάδες είναι η κοντινή στήριξη.

Πάντως, η Trader24 παραμένει αισιόδοξη, επισημαίνοντας ότι η ανθεκτικότητα που συνεχίζουν να επιδεικνύουν οι περισσότερες και κυρίως δεικτοβαρείς μετοχές, φέρνει τον γενικό δείκτη καθαρά πλέον πάνω από το κρίσιμο επίπεδο των 900 μονάδων, δίνοντας σήμα για νέο ανοδικό γύρο με ευκταίο στόχο τις 1.040. Η στήριξη στον ΓΔ είναι η περιοχή των 905, όπου και αναμένονται δυνατά υποστηρικτικά στησίματα, ενώ και το στοπ είναι καθαρό και κάτω από 880 μονάδες σε εβδομαδιαίο κλείσιμο.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η ΔΕΗ δέχτηκε τις μεγαλύτερες πιέσεις, κλείνοντας με πτώση 3,10%, ενώ σημαντική ήταν και η πτώση σε Πειραιώς, ΟΤΕ, Eurobank, ΕΛΧΑ, Εθνική, Alpha Bank, Σαράντη, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα και Coca Cola. Πτωτικά έκλεισαν οι Jumbo, ΟΛΠ, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, Ελλάκτωρ, ΑΔΜΗΕ και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ θετικά ο ΟΠΑΠ, και οι Motor Oil και Quest με +1,41% και +1,99% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες