Η Meta Platforms απολύει το 13% του εργατικού δυναμικού της, δηλαδή πάνω από 11.000 εργαζόμενους, ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

«Σήμερα μοιράζομαι μερικές από τις πιο δύσκολες αλλαγές που έχουμε κάνει στην ιστορία της Meta», ανέφερε ο Ζάκερμπεργκ σε επιστολή προς τους εργαζόμενους της εταιρείας.

«Αποφάσισα να μειώσω το μέγεθος της ομάδας μας κατά περίπου 13% και να αφήσω περισσότερους από 11.000 ταλαντούχους υπαλλήλους μας να φύγουν. Λαμβάνουμε επίσης ορισμένα πρόσθετα βήματα για να γίνουμε μια πιο ευέλικτη και αποτελεσματική εταιρεία μειώνοντας τις δαπάνες και επεκτείνοντας το πάγωμα προσλήψεων μέχρι το 1ο τρίμηνο», συνεχίζει στην επιστολή του.

Με την δημοσιοποίηση της επιστολής η μετοχή της εταιρείας έχασε σχεδόν 4% της αξίας της προσυνεδριακά.

Διαβάστε επίσης: Ναυάγησε η εξαγορά της Giphy από την Meta ύψους 400 εκατ. δολαρίων

Η περίοδος των «ισχνών αγελάδων»

Οι απολύσεις έρχονται σε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται εξαιρετικά δύσκολη για τη μητρική εταιρεία του Facebook καθώς η μετριοπαθής εκτίμηση για τα επερχόμενα κέρδη του δ’ τριμήνου τρόμαξαν τους επενδυτές και προκάλεσαν «βουτιά» της μετοχής σχεδόν κατά 20%.

Οι επενδυτές ανησυχούν για το αυξανόμενο κόστος και τα έξοδα της Meta, τα οποία αυξήθηκαν κατά 19% σε ετήσια βάση το γ’ τρίμηνο στα 22,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι συνολικές πωλήσεις της εταιρείας μειώθηκαν κατά 4% στα 27,71 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο, ενώ τα λειτουργικά της έσοδα μειώθηκαν κατά 46% από το προηγούμενο έτος στα 5,66 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Θέλω να αναλάβω την ευθύνη για αυτές τις αποφάσεις και για το πώς φτάσαμε εδώ. Ξέρω ότι αυτό είναι δύσκολο για όλους και λυπάμαι ιδιαίτερα για όσους επηρεάστηκαν», αναφέρει ο Ζάκερμπεργκ.

Οι υπάλληλοι που απολύονται θα λάβουν αμοιβή 16 εβδομάδων συν επιπλέον δύο επιπλέον εβδομάδες για κάθε έτος υπηρεσίας, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Επιπλέον, η Meta θα καλύψει την ασφάλιση υγείας για διάστημα έξι μηνών.

Διαβάστε επίσης: Η νέα… πύλη εισόδου στο Metaverse ακούει στο όνομα Quest Pro

Το στοίχημα του Metaverse

Η Meta επενδύει σε μεγάλο βαθμό στο Metaverse, το οποίο γενικά αναφέρεται σε έναν ψηφιακό κόσμο που πρακτικά δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη και στο οποίο ο χρήστης θα έχει πρόσβαση μέσω συσκευών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας. Αυτό το βαρύ στοίχημα έχει κοστίσει στη Meta 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής το 2022 και η εταιρεία αναμένει ότι οι απώλειες «θα αυξηθούν σημαντικά από έτος σε έτος».

Η Meta υπολογίζεται ότι διέθετε πάνω από 87.000 εργαζόμενους στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή