Στην δέσμευση  να διαθέτει τουλάχιστον ένα κτίριο με πλήρη απεξάρτηση από τον άνθρακα μέχρι το τέλος του 2030 προχώρησε η Viohalco, ως μέλος του SMI Sustainable Building.

Το SMI Sustainable Buildings Task Force, πρόσφατα δημοσίευσε μια έκθεση «whitepaper» η οποία περιγράφει τις βέλτιστες πρακτικές για την επίτευξη ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος μέσω της υιοθέτησης νέων τεχνολογιών, έξυπνων πολιτικών και καινοτόμων συνεργασιών.

Διαβάστε επίσης: Σχέδιο δράσης ACE: Oρόσημο για τους νέους ακτιβιστές

Η Viohalco διαθέτει τις τεχνολογικές δυνατότητες για χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μιχάλης Στασινόπουλος, Executive Director της Viohalco και μέλος του SMI Sustainable Buildings Task Force, δήλωσε: «Πλέον διαθέτουμε τις τεχνολογικές δυνατότητες να χτίσουμε και να λειτουργήσουμε κτίρια με σημαντικά χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα. Η ανάπτυξη αυτών των τεχνολογιών σε μεγάλη κλίμακα θα δώσει τη δυνατότητα για πιο διευρυμένη εφαρμογή στα κτίρια, μειώνοντας με τον τρόπο αυτό σημαντικά την επιβάρυνση του πλανήτη για τις επόμενες γενιές».

Διαβάστε επίσης: Τι συμβαίνει με την κλιματική αλλαγή – Απαντήσεις από την Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης (βίντεο)

Δεδομένου ότι ο κλάδος των κτιρίων, συμβάλλει με σχεδόν 40% των παγκόσμιων εκπομπών άνθρακα ετησίως, η επίτευξη βιώσιμων κτιρίων είναι ζωτικής σημασίας στην παγκόσμια προσπάθεια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Η έκθεση «whitepaper» του Task Force έχει προσδιορίσει ότι οι τεχνολογίες ενεργειακής αποδοτικότητας, ο εξηλεκτρισμός και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι κρίσιμες για τον περιορισμό των εκπομπών άνθρακα έως το 2050.

Το Task Force στο οποίο συμμετείχε η Viohalco, ανακοίνωσε νέες δεσμεύσεις στον κλάδο των κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων των εταιριών της SMI, οι οποίες θα πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον ένα κτίριο με πλήρη απεξάρτηση από τον άνθρακα μέχρι το τέλος του 2030, εστιάζοντας σε μορφές θέρμανσης απαλλαγμένες από τον άνθρακα και αναπτύσσοντας δομικά υλικά με εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

 Sustainable Markets Initiative

Η πρωτοβουλία The Sustainable Markets Initiative (SMI) ξεκίνησε στην Ετήσια Συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ 2020 στο Νταβός, με αποστολή να προχωρήσει δυναμικά τη δράση κατά την επόμενη δεκαετία. Το SMI στοχεύει να ηγηθεί και να επιταχύνει τη μετάβαση της ανθρωπότητας στην πράσινη ανάπτυξη, καθοδηγώντας και προσκαλώντας δημόσιους, ιδιωτικούς και φιλανθρωπικούς τομείς να δημιουργήσουν οικονομική αξία σε ισορροπία με την κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green