Σε ορόσημο για τους νέους ακτιβιστές, εξελίχθηκε η Σύνοδος Κορυφής για το κλίμα που διεξήχθη στην Αίγυπτο.
Οι φωνές και οι απόψεις των νέων θα έχουν πλέον πολύ μεγαλύτερη επίδραση όσον αφορά το σχεδιασμό και την εφαρμογή των πολιτικών για το κλίμα, ανέφερε η Χέιλι Κάμπελ , εισηγήτρια του σχεδίου δράσης ACE.
«Η επίσημη αναγνώριση ως ενδιαφερόμενων μερών στο Σχέδιο Δράσης ACE παρέχει στους νέους τη διεθνή υποστήριξη που χρειαζόμαστε για να απαιτήσουμε την συμπερίληψή τους στη λήψη αποφάσεων για το κλίμα», δήλωσε στο CNBC η Κάμπελ.

 Τι είναι το σχέδιο δράσης ACE

Το ACE σημαίνει δράση για την κλιματική αλλάγή. Η βελτίωση της εκπαίδευσης και της ευαισθητοποίησης σχετικά με το κλίμα, καθιστώντας την έρευνα εύκολα προσβάσιμη είναι ένας από τους στόχους της.  Ένας άλλος στόχος του νέου σχεδίου που αναπτύχθηκε στην COP27 είναι να διασφαλίσει ότι οι κυβερνήσεις και οι οργανισμοί σε όλο τον κόσμο συνεργάζονται και λαμβάνουν υπόψιν τις απόψεις των ακτιβιστών κατά τη λήψη αποφάσεων.
 «Η ενίσχυση της ACE στην πολιτική για το κλίμα σημαίνει καλύτερη συμμετοχή των ενδιαφερομένων σε τοπικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, συμπεριλαμβανομένων των νέων», ανέφερε στο  CNBC ο Σρίστι Σινγκ, συνεργάτης της Κάμπελ.

Διαμόρφωση πολιτικής

Για την νεολαία, το να είναι ένα εμπλεκόμενο μέρος σημαίνει ότι θα είναι πλέον σε θέση να διαμορφώσουν πολιτικές που επηρεάζουν το μέλλον τους.
«Όταν μιλάμε για εκπροσώπηση των νέων ακτιβιστών, δεν το θέλουμε μόνο στις διεθνείς διαπραγματεύσεις. Το θέλουμε σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης», ανέφερε η Κάμπελ.
Τα τελευταία χρόνια, οι νέοι ακτιβιστές  εμφανίζονται πιο ενεργά στο προσκήνιο. Εκατομμύρια συμμετείχαν σε απεργίες σε όλο τον κόσμο, άλλοι συμμετείχαν σε συνόδους κορυφής του ΟΗΕ για τη νεολαία  ή έφτασαν σε πολιτικές ηγετικές θέσεις όπως η 28χρονη Ρικάρντα Λανγκ η οποία είναι πρόεδρος του γερμανικού κόμματος  των Πρασίνων. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η Γκρέτα Τούνμπεργκ που αποτέλεσε σημαία του ακτιβισμού σε όλο τον κόσμο.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green