Ο Nasdaq δέχτηκε σήμερα τις μεγαλύτερες πιέσεις στη Wall Street, καθώς η Wall Street αναμένει την ομιλία του επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ την Τετάρτη, ώστε να διαγνώσει τις προθέσεις της κεντρικής τράπεζας σχετικά με την πορεία αύξησης των επιτοκίων.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έκλεισε σταθεροποιητικά στις 33.850 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,16% στις 3.957 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,59% στις 10.983 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Κλείσιμο με μικτά πρόσημα

Με το βλέμμα των επενδυτών σε Κίνα, Πάουελ και αγορά εργασίας

Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία που θα έλθουν αυτή την εβδομάδα για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν και τις θέσεις εργασίας για να δουν πώς αποδίδει η οικονομία. Και περιμένουν την προγραμματισμένη ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell στο Hutchins Center την Τετάρτη για ενδείξεις σχετικά με το αν η κεντρική τράπεζα θα επιβραδύνει ή θα σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων.

«Η αγορά έχει μετατοπίσει την προσοχή της από την ολοκλήρωση της περιόδου υποβολής των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου σε επιπλέον παράγοντες που είναι πιθανό να επηρεάσουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στη συνεδρίασή της τον Δεκέμβριο», δήλωσε ο Bill Northey, ανώτερος διευθυντής επενδύσεων στην U.S. Bank.

Την ίδια ώρα, τα μηνύματα από την Κίνα είναι διφορούμενα σχετικά με τη διαχείριση των κρουσμάτων Covid, με τους επενδυτές να ανησυχούν όλο και περισσότερο για το αν τα κινεζικά πρωτόκολλα Covid θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

«Υπάρχουν κάποιοι πραγματικοί λόγοι για να είμαστε προσεκτικοί. Η αγορά έχει συσσωρεύσει πολύ αυτό το τρίμηνο και υπάρχουν κάποιες ανησυχίες ότι η οικονομική δραστηριότητα θα επιβραδυνθεί, οπότε νομίζω ότι είναι ένα είδος ισορροπημένης ανταμοιβής κινδύνου», σχολίασε ο Adam Parker της Trivariate Research.

Την ίδια ώρα, η JPMorgan προετοιμάζεται για μια ύφεση που θα ξεκινήσει το 2023 ως την πιο πιθανή τρέχουσα πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Σύμφωνα με την αναλύτρια της Credit Suisse, Susan Roth Katzke, το συμπέρασμα μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της JPMorgan Daniel Pinto την περασμένη εβδομάδα, είναι ότι η διοίκηση της αμερικανικής τράπεζας θεωρεί ότι η ύφεση είναι το βασικό σενάριο για το επόμενο έτος, με τη λεγόμενη ήπια προσγείωση ή μια σοβαρή κρίση να θεωρούνται λιγότερο πιθανές.

Στα μάκρο της ημέρας, οι τιμές κατοικιών συνέχισαν να κινούνται πτωτικά, όπως έδειξε ο δείκτης S&P CoreLogic Case-Shiller για 20 μητροπολιτικές περιοχές. Ο δείκτης υποχώρησε 1,2% τον Σεπτέμβριο, συμπληρώνοντας τρεις διαδοχικούς μήνες πτώσης.  Από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ο δείκτης αυξήθηκε κατά 10,4% μετά την άνοδο του Αυγούστου κατά 13,1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street