Ανοδικά κινείται η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Κίνα και αφομοιώνουν τα σχόλια των αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ σχετικά με την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Η απόδοση του ενισχύθηκε κατά 2 μονάδες βάσης και ανήλθε στο 3,726%. Η απόδοση του 2ετούς , υποχώρησε κατά 2 μονάδες βάσης στο 4,455%.

Διαβάστε επίσης: Ευρωζώνη- Ευρωομόλογα: Υποχώρηση αποδόσεων μετά την πτώση του πληθωρισμού σε Ισπανία, Γερμανία

Κίνα και Fed στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος

Οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους στην Κίνα, καθώς η αβεβαιότητα σχετικά με την οικονομική επανέναρξη της χώρας εξαπλώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες. Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση των κρουσμάτων οδήγησε σε αυστηρούς περιορισμούς, στους οποίους ο κόσμος απάντησε με διαδηλώσεις το Σαββατοκύριακο. Σήμερα το Πεκίνο δήλωσε ότι σημειώνει πρόοδο με τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων  και ανέφερε ότι τα κρούσματα μειώθηκαν για πρώτη φορά σε εβδομαδιαία βάση.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει στα σχόλια των αξιωματούχων της Fed, καθώς δεν έχουν υποχωρήσει οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο η αμερικανική οικονομία να μπει σε ύφεση.

Μιλώντας σε εκδήλωση, που διοργάνωσε η Οικονομική Λέσχη της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης Τζον Γουίλιαμς τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια προς το παρόν. Οι μειώσεις των επιτοκίων θα μπορούσαν να είναι μια επιλογή για το 2024, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις Τζέιμς Μπούλαρντ δήλωσε στο MarketWatch ότι το επιτόκιο αναφοράς της κεντρικής τράπεζας πρέπει να αυξηθεί περαιτέρω και πιθανότατα να παραμείνει πάνω από το 5% κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ετών.

Τέλος, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τις προσλήψεις το μήνα Νοέμβριο, καθώς για τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες και το εισόδημα, τα οποία θα δημοσιευθούν  μέσα στην εβδομάδα και θα μπορούσαν να παράσχουν περαιτέρω ενδείξεις για τον πληθωρισμό και την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές