
Συμφωνία για την εξαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη Γερμανία για τουλάχιστον 15 χρόνια από το 2026, υπέγραψαν σήμερα Τρίτη η QatarEnergy και η ConocoPhillips. Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία προμήθειας στην Ευρώπη, από Έργο επέκτασης του Βόρειου Πεδίου του Κατάρ.
Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της QatarEnergy, η συμφωνία θα παρέχει στη Γερμανία 2 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως, που φτάνουν από το Ras Laffan στο Κατάρ στον βόρειο γερμανικό τερματικό σταθμό LNG στο Brunsbuettel.
«(Οι συμφωνίες) σηματοδοτούν την πρώτη μακροπρόθεσμη συμφωνία προμήθειας LNG στη Γερμανία, με περίοδο προμήθειας που εκτείνεται για τουλάχιστον 15 χρόνια, συμβάλλοντας έτσι στη μακροπρόθεσμη ενεργειακή ασφάλεια της Γερμανίας», δήλωσε ο Saad al-Kaabi, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον CEO της ConocoPhillips, Ryan Lance.
Οι συμφωνίες του North Field
Μια θυγατρική που ανήκει εξ ολοκλήρου στην ConocoPhillips θα αγοράσει τις συμφωνημένες ποσότητες που θα παραδοθούν στον γερμανικό τερματικό σταθμό παραλαβής, ο οποίος βρίσκεται επί του παρόντος υπό ανάπτυξη.
Η συμφωνία έρχεται λίγες ημέρες αφότου η QatarEnergy υπέγραψε 27ετή συμφωνία πώλησης και αγοράς με την κινεζική Sinopec.
Διαβάστε επίσης – LNG: «Sold out» μέχρι το 2026
Το Βόρειο Πεδίο είναι μέρος του μεγαλύτερου κοιτάσματος φυσικού αερίου στον κόσμο, το οποίο μοιράζεται το Κατάρ με το Ιράν.
Η QatarEnergy υπέγραψε νωρίτερα φέτος πέντε συμφωνίες για το North Field East (NFE), το πρώτο και μεγαλύτερο από το σχέδιο επέκτασης του North Field δύο φάσεων.
Από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, ο ανταγωνισμός για το LNG έχει γίνει έντονος, με την Ευρώπη ιδιαίτερα να χρειάζεται τεράστιες ποσότητες για να αντικαταστήσει το ρωσικό φυσικό αέριο αγωγών που αποτελούσε σχεδόν το 40% των εισαγωγών της ηπείρου.


Latest News

Σε θέση μάχης τα διυλιστήρια του Κόλπου ενόψει του ευρωπαϊκού εμπάργκο
Προσπαθούν να καλύψουν το κενό που θα αφήσουν τα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα από την Κυριακή

Ύστατες προσπάθειες στην ΕΕ για το πλαφόν στα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα
Γιατί αναβλήθηκε για την Παρασκευή η συνεδρίαση των διπλωματών - Εκπνέει η προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας

Συστάθηκε η κοινοπρακτική εταιρεία Ηellenic Hydrogen των Motor Oil και ΔEH
Στη νέα κοινοπρακτική εταιρεία, η Motor Oil κατέχει το 51% του μετοχικού κεφαλαίου και η ΔΕΗ το 49%

H ΛΑΡΚΟ αλλάζει σελίδα – Ολοκληρώθηκαν οι διεθνείς διαγωνισμοί
Ποια θα είναι η επόμενη μέρα - Τι είπαν Σταϊκούρας και Σκρέκας

Πώς η απαγόρευση της ΕΕ στο ρωσικό ντίζελ θα επηρεάσει τις τιμές καυσίμων
Η απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης τίθεται σε ισχύ στις 5 Φεβρουαρίου

Άλλαξε γνώμη ο Μπάιντεν για τα πετρέλαια της Αλάσκας;
Το κρίσιμο διάστημα των 30 ημερών

Δημοσιεύθηκε η έκθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη του ομίλου ΔΕΗ το 2021
Παρουσιάζεται η επίδοση των εταιρειών του ομίλου (ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ Ανανεώσιμες)

Αμετάβλητη η πολιτική του ΟΠΕΚ+
Ο ΟΠΕΚ+ έχει από καιρό υιοθετήσει μια προσεκτική προσέγγιση στη λήψη των αποφάσεών του
![ΔΕΣΦΑ: Δίψα για LNG με δεσμευμένες ποσότητες έως και το 2027 [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/12/lng-carrier-main-600x422.jpg)
Φουλαρισμένη με LNG η Ρεβυθούσα μέχρι και το 2027 - Ισχυρό ενδιαφέρον για slots [γράφημα]
Η δέσμευση χρονοπαραθύρων εκφόρτωσης φορτίων LNG και δυναμικότητας αεριοποίησης στη Ρεβυθούσα για την περίοδο 2023-2027

Ξεκίνησε η κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ Βουλγαρίας-Σερβίας
Ο μήκους 170 χιλιομέτρων αγωγός αερίου, θα εκτείνεται από τη βουλγαρική πόλη Νόβι Ισκάρ μέχρι τη Νις στη Σερβία