Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ασιατικές αγορές, με το πλήθος των στοιχείων από τις επιμέρους οικονομίες να θολώνει το τοπίο, την ώρα που η εστίαση παραμένει στη διαχείριση των κρουσμάτων Covid 19 από τις κινεζικές αρχές.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 2% την τελευταία ώρα των συναλλαγών, με τον δείκτη Hang Seng Tech να διαπραγματεύεται κατά 2,66% υψηλότερα. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite έκλεισε με μικρή μεταβολή στις 3.151,34 μονάδες, ενώ ο Shenzhen Component κέρδισε 0,176% στις 11.108,50 μονάδες.

Κινέζοι αξιωματούχοι του τομέα της υγείας ανακοίνωσαν την Τρίτη μέτρα για την ενίσχυση του εμβολιασμού των ηλικιωμένων, ένας δείκτης που θεωρείται σημαντικός για την επαναλειτουργία της οικονομίας, ενώ δήλωσαν ότι «παρακολουθούν στενά τον ιό», όταν ρωτήθηκαν αν οι συνεχιζόμενες ταραχές θα οδηγήσουν σε αλλαγή της πολιτικής εμβολιασμού.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 ανέτρεψε τις ενδοσυνεδριακές απώλειες και έκλεισε 0,43% υψηλότερα στις 7.284,20 μονάδες. Ο Nikkei 225 έχασε 0,21% στις 27.968,99 μονάδες και ο Topix υποχώρησε κατά 0,37% στις 1.985,57 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 1,61% στις 2.472,53 μονάδες.

Τι δείχνουν τα μάκρο

Στα μάκρο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Αυστραλίας για τον Οκτώβριο επιβραδύνθηκε στο 6,9% σε ετήσια βάση, από 7,3% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον μηνιαίο δείκτη της Αυστραλιανής Στατιστικής Υπηρεσίας. Η άνοδος των τιμών για τη στέγαση, τα τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ποτά, καθώς και για τις μεταφορές οδήγησαν τον συνολικό δείκτη ΔΤΚ σε υψηλότερα επίπεδα.

Την ίδια ώρα, ο επίσημος δείκτης υπεύθυνων προμηθειών της μεταποίησης της Κίνας για τον Νοέμβριο διαμορφώθηκε στο 48, κάτω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση. Τα στοιχεία ήταν χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, οι οποίοι προέβλεπαν μέτρηση 49. Ο δείκτης PMI του Οκτωβρίου ήταν στο 49,2.

Την ίδια ώρα, η βιομηχανική παραγωγή της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας σημείωσε μείωση για τον Οκτώβριο. Η προκαταρκτική βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας για τον Οκτώβριο μειώθηκε κατά 2,6% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, περισσότερο από τις προσδοκίες για μείωση 1,5%. Η βιομηχανική παραγωγή της Νότιας Κορέας μειώθηκε επίσης κατά 3,5% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, επίσης χαμηλότερα από τις προσδοκίες για μείωση 1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές