Ήπια ανοδικά, αλλά και με αρκετή μεταβλητότητα, κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο επιχειρεί να κλείσει το Νοέμβριο κοντά στα υψηλά του μήνα, ήτοι πλησίον των 920 μονάδων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,68% στις 918,08 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 8 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Δύο είναι τα ζητήματα που θα μονοπωλήσουν σήμερα τη συνεδρίαση. Το πρώτο είναι οι ροές που θα υπάρξουν λόγω του rebalancing των δεικτών του MSCI, με την Τέρνα Ενεργειακή να είναι στο επίκεντρο. Και εκτός από την είσοδο της μετοχής στον Standard, θα υπάρξουν επιπλέον ροές ακούσια, από τις αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων σε άλλους δείκτες, ανάλογα τη βαρύτητα.

Το δεύτερο ζήτημα είναι η ανακοίνωση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, η οποία και κρίνει τη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο δείκτης αναμένεται να διαμορφωθεί στο 10,4% σε ετήσια βάση, από 10,6% τον προηγούμενο μήνα, με τους αναλυτές να θεωρούν ότι υπάρχει πλέον σαφής καθοδική δυναμική. Έτσι, τα στοιχεία μπορεί να σηματοδοτήσουν ένα ταχύτερο τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων της ΕΚΤ.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Jumbo, Alpha Bank, Πειραιώς, Λάμδα, Eurobank, Motor Oil και ΑΔΜΗΕ σημειώνουν ισχυρή άνοδο, ενώ θετικά κινούνται οι Εθνική, ΟΛΠ, Σαράντης, ΟΤΕ, ΕΛΧΑ, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Βιοχάλκο και Μυτιληναίος. Στον αντίποδα, πιέσεις δέχονται οι Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, Aegean, Quest, Coca Cola και Titan.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών