Την «τελευταία προειδοποίηση» έλαβε υψηλόβαθμο στέλεχος της Αdidas, 12 μήνες μετά από επανειλημμένες «ακατάλληλες και απαράδεκτες» παρατηρήσεις τις οποίες διατύπωσαν σε βάρος του εργαζόμενοι της εταιρείας.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής χονδρικών πωλήσεων Roland Auschel βρέθηκε στο επίκεντρο μιας έρευνας συμμόρφωσης μετά από μια σειρά από παράπονα που διατυπώθηκαν από το προσωπικό της Adidas, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στους Financial Times. Ωστόσο, ενώ επικρίθηκε από το εποπτικό συμβούλιο, αυτό δεν τον εμπόδισε να λάβει 26% αύξηση στα μπόνους του στους ίδιους 12 μήνες και μια επέκταση συμβολαίου στις αρχές του 2022.

Διαβάστε επίσης – Adidas: «Καμπανάκι» για τα απούλητα προϊόντα – Σκληρή δουλειά για τον επόμενο CEO

Η αποκάλυψη της έρευνας, η οποία ξεκίνησε στα τέλη του 2020 και ολοκληρώθηκε 12 μήνες μετά, έρχεται καθώς η Adidas αντιμετωπίζει κατηγορίες ότι χειρίστηκε λάθος το όλο ζήτημα και υποβάθμισε τα σχετικά ρατσιστικά φαινόμενα.

Διαβάστε επίσης – Η Adidas γυρνάει την πλάτη στον Κάνιε Γουέστ

Η περίπτωση Κάνιε Γουέστ

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο η Adidas αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία της με τον Κάνιε Γουέστ στον απόηχο των επικρίσεων που δέχθηκε για τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις και συμπεριφορές του διάσημου Αμερικανού ράπερ.

«Η Adidas δεν ανέχεται τον αντισημιτισμό και οποιοδήποτε άλλη ρητορική μίσους. Τα πρόσφατα σχόλια και οι ενέργειες του Ye (σ.σ. Κάνιε Γουέστ) υπήρξαν απαράδεκτα, επικίνδυνα και παραβιάζουν τις αξίες της εταιρείας που είναι υπέρ της διαφορετικότητας, του αμοιβαίου σεβασμού και της ισότητας», ανέφερε σχετική ανακοίνωση του γερμανικού κολοσσού των αθλητικών.

Το 2020, ένα άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος, η επικεφαλής του Τμήματος Ανθρώπινων Πόρων, Κάρεν Πάρκιν, παραιτήθηκε αφού δήλωσε στο προσωπικό ότι οι συζητήσεις για τον ρατσισμό προκάλεσαν «θόρυβο».

Ερωτηθείσα σχετικά με τις καταγγελίες κατά του Auschel, η Adidas απάντησε στους FT ότι «μια έγκριτη δικηγορική εταιρεία» διερεύνησε καταγγελίες σχετικά με «πιθανές παραβιάσεις των κατευθυντήριων γραμμών εσωτερικής συμπεριφοράς» σε μια «περιεκτική και ανεξάρτητη» έρευνα. Άτομα που γνώριζαν το θέμα πρόσθεσαν ότι η έρευνα, η οποία επιβλέπονταν από το εποπτικό συμβούλιο, πυροδοτήθηκε από έναν αριθμό ανώνυμων υπαλλήλων που απευθύνθηκαν στην τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών του ομίλου.

Υποτιμητικά και ρατσιστικά σχόλια

Οκτώ άτομα που εργάστηκαν με τον Auschel, ένα από τα υψηλότερα και καλύτερα αμειβόμενα στελέχη της Adidas, έδωσαν την πληροφορία στους FT ότι ένας σημαντικός αριθμός προσωπικού προσβλήθηκε από σχόλια υποτιμητικά, μεροληπτικά και ρατσιστικά, που αφορούν κυρίως το τμήμα ανθρώπινου ενεργητικού και τη διοίκηση.

Σε ένα περιστατικό, το οποίο διερευνήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας συμμόρφωσης, ο Auschel είχε δώσει οδηγίες σε περισσότερους από 200 διευθυντές, το 2019, για προώθηση ενός μαύρου επόπτη και ότι αυτή η απόφαση ήταν η «συμβολή της Adidas στη διαφορετικότητα». Ορισμένοι υπάλληλοι της Adidas δυσφόρησαν με το γεγονός ότι ο επόπτης επιλέχθηκε για το χρώμα του και όχι για την πείρα του.

Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή κατέληξε στο συμπέρασμα σε έκθεσή της ότι η συμπεριφορά του Auschel δεν ήταν επαρκής για να απολυθεί σύμφωνα με το εργατικό νομικό πλαίσιο της Γερμανίας, ανέφερε η Adidas. «Δεν υπήρξαν άλλες ενδείξεις πιθανής ανάρμοστης συμπεριφοράς από τότε», πρόσθεσε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της…

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
ΕΚΤ: Σταθερές οι κεφαλαιακές απαιτήσεις το 2023 παρά τις συνθήκες κρίσης
Διεθνή |

«Πέρασαν τα τεστ» της ΕΚΤ οι ευρωπαϊκές τράπεζες - Το μήνυμα του Ενριά

«Οι τράπεζες πρέπει να αντιμετωπίσουν τις επίμονες αδυναμίες, ιδίως στο πλαίσιο ελέγχου κινδύνων και διακυβέρνησης που διαθέτουν», δήλωσε ο επικεφαλής του Εποπτικού βραχίονα της ΕΚΤ, του SSM Αndrea Enria