Τον κώδωνα του κινδύνου για συσσώρευση απούλητων προϊόντων κρούει η Adidas, καθώς η καταναλωτική ζήτηση εξασθενεί σε όλη την Κίνα και τις δυτικές αγορές. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, η εταιρεία βλέπει τις μετοχές της να κατρακυλούν έως και 10%, έχοντας χάσει περισσότερο από το ήμισυ της αξίας τους.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κολοσσός της αθλητικής ένδυσης και υπόδησης έρχεται ως συνέχεια μιας σειρά δυσάρεστων εξελίξεων, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κάσπερ Ρόρστεντ, ετοιμάζεται να αποχωρήσει το 2023 μετά από μια ταραχώδη εξαετή θητεία.

Διαβάστε επίσης: Adidas: H «made in China» αποχώρηση του CEO και η επόμενη μέρα

«Τρικυμία»

Η Adidas έχει αγωνιστεί να λανσάρει ενδιαφέροντα προϊόντα υπό την εποπτεία του Ρόρστεντ, χωρίς όμως ανταπόκριση, ενώ στις αρχές του μήνα είχε καταγραφή μια «τρικυμία» όταν ανακοινώθηκε πως η συνεργασία της με τον διεθνούς φήμης ράπερ Κάνιε Γούεστ, είναι υπό επανεξέταση λόγω της ασταθούς συμπεριφοράς από τον Αμερικανό καλλιτέχνη.

Στο μεταξύ, οι μετοχές της Adidas έχουν χάσει όλα τα κέρδη που σημειώθηκαν κατά την εξαετή θητεία του Ρόρστεντ, αφήνοντας τη γερμανική εταιρεία με αξία περίπου το ένα έκτο αυτής της ανταγωνίστριας Nike Inc.

Η Adidas είπε ότι η πιο ζοφερή προοπτική αντανακλά την επιδείνωση των τάσεων της κίνησης των καταστημάτων στην Κίνα και την επιβράδυνση της ζήτησης στις δυτικές αγορές από τον Σεπτέμβριο, που οδηγεί σε μεγάλο απούλητο απόθεμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport