Ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές στην περιοχή Ασίας, καθώς έλαβαν σημαντική ώθηση από το ράλι της Wall Street, καθώς ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ επιβεβαίωσε ότι οι μικρότερες αυξήσεις των επιτοκίων θα μπορούσαν να ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 1,42%, με τον δείκτη Hang Seng Tech να διαπραγματεύεται 2,3% υψηλότερα. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,45%, ενώ ο Shenzhen Component κέρδισε 1,4%.

Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία αυξήθηκε κατά 0,92% στις 28.226,08 μονάδες, ενώ ο Topix σημείωσε άνοδο κατά 0,04% στις 1.986,46 μονάδες. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi κέρδισε 0,3% στις 2.479,84 μονάδες και ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία ενισχύθηκε 0,96% στις 7.354,4 μονάδες.

Τα επιτόκια

«Είναι λογικό να μετριάσουμε τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων μας, καθώς πλησιάζουμε το επίπεδο συγκράτησης που θα είναι επαρκές για να μειωθεί ο πληθωρισμός», δήλωσε ο Πάουελ σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Brookings στην Ουάσιγκτον, δίνοντας ώθηση στη Wall Street, αλλά και στήριξη στις υπόλοιπες αγορές του πλανήτη.

Στα μάκρο της ημέρας, ο Δείκτης Υπεύθυνων Προμηθειών Μεταποίησης Caixin/Markit της Κίνας για τον Νοέμβριο διαμορφώθηκε στο 49,4, υψηλότερα από τις προσδοκίες για 48,9. Η μέτρηση σηματοδοτεί τέταρτο συνεχόμενο μήνα συρρίκνωσης, μετά από το 49,2 από τον Οκτώβριο και πτώση στο 48,1 τον Σεπτέμβριο – κάτω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Ξεχωριστά, η επίσημη ανακοίνωση του δείκτη PMI από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας που ανακοινώθηκε την Τετάρτη διαμορφώθηκε στο 48, δείχνοντας δεύτερο συνεχόμενο μήνα συρρίκνωσης της εργοστασιακής δραστηριότητας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές