Θετικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς λαμβάνουν, και αυτές με τη σειρά τους, σημαντική ώθηση από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, ότι πιθανόν να υπάρξει μείωση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,9%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να κερδίζει 2,1%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,14% στις 7.583 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,98% στις 14.538 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,37% στις 6.764 μονάδες.

Οι δηλώσεις Πάουελ και ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη

“Είναι λογικό να μετριάσουμε τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων μας, καθώς πλησιάζουμε το επίπεδο συγκράτησης που θα είναι επαρκές για να μειωθεί ο πληθωρισμός”, δήλωσε ο Πάουελ σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Brookings στην Ουάσιγκτον, δίνοντας ώθηση στη Wall Street, αλλά και στήριξη στις υπόλοιπες αγορές του πλανήτη.

Την ίδια ώρα, οι ευρωπαϊκές αγορές αποτυπώνουν την ικανοποίησή τους μετά και τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό από την ευρωζώνη τον Νοέμβριο. Ο πληθωρισμός στη ζώνη του ενιαίου νομίσματος μειώθηκε περισσότερο από ό, τι αναμενόταν τον Νοέμβριο, τροφοδοτώντας τις ελπίδες της αγοράς ότι η αύξηση των τιμών σε όλο το μπλοκ έχει κορυφωθεί και ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αρχίσει να επιβραδύνει τις αυξήσεις των επιτοκίων της τον επόμενο μήνα.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές του βρετανικού διαδικτυακού πωλητή Ocado ενισχύονται πάνω από 8%, ενώ άνω του 6% είναι και τα κέρδη της γερμανικής Hellofresh. Στον αντίποδα, η βελγική βιοφαρμακευτική εταιρεία UCB υποχωρεί περισσότερο από 5% μετά τη μείωση της τιμής-στόχου της JPMorgan για τη μετοχή της.

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις της Γερμανίας συρρικνώθηκαν κατά 5% σε ετήσια βάση και κατά 2,8% σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο, πολύ κάτω από την πρόβλεψη του Reuters για ετήσια μείωση 2,8% και μηνιαία 0,6%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές