Στη ζώνη άνω των 910 μονάδων ολοκλήρωσε τον Νοέμβριο το ελληνικό χρηματιστήριο, με τα μηνιαία κέρδη του 4,35% να επιβεβαιώνονται σήμερα με την οριακά θετική εικόνα. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,05% στις 912,33 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 284 εκατ. ευρώ.

Αναμενόμενη σήμερα η «έκρηξη» του τζίρου, με την αγορά να κινείται στους ρυθμούς του rebalancing των δεικτών του MSCI και της εισόδου της Τέρνα Ενεργειακής στον Standard. Επίσης, οι ροές ενισχύθηκαν ακούσια, από τις αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων σε άλλους δείκτες, ανάλογα τη βαρύτητα. Η συναλλακτική «άνθηση» ήταν αναμενόμενη σήμερα και από το κλείσιμο των θέσεων των ξένων, με το ΧΑ να εισέρχεται όμως στον Δεκέμβριο με τον «αέρα» της δίμηνης ανόδου και του θετικού προσήμου από τις αρχές του έτους.

Διαβάστε επίσης: Νευρικότητα και μικτά πρόσημα στη Wall Street

Σε αναμονή της ΕΚΤ

Τον Δεκέμβριο θα μονοπωλήσει η εστίαση στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στις 15, καθώς μετά τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, οι προσδοκίες για μια πιο ήπια νομισματική σύσφιξη αυξάνονται. Με βάση τα δεδομένα αυτά το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν η αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ θα επιδράσει πτωτικά σ’ αυτές τις δύο βασικές συνιστώσες του πληθωρισμού, σε βαθμό που να επιτευχθεί η μείωση και η σταθερότητα των τιμών καθώς και η αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής που πλήττει τους ευρωπαίους πολίτες.

Διαβάστε επίσης: Ήπια ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα στον πληθωρισμό

Υπαρκτό το σενάριο των 970 μονάδων

Τεχνικά στο ΧΑ τώρα, όπως εκτιμά η Trader24 το σενάριο μιας καλής συνέχειας προς τη ζώνη των 970 μονάδων είναι υπαρκτό, με κύριο πυλώνα την απόδοση των τραπεζικών μετοχών, που δείχνουν να μην καταλαβαίνουν από την επενδυτική διστακτικότητα που πλανάται στα περισσότερα χρηματιστήρια παγκοσμίως, ενώ και η συμπεριφορά των περισσοτέρων δεικτοβαρών είναι αξιοπρόσεκτη.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η Quest ξεχώρισε με το +3,01%, αλλά και οι Εθνική, Σαράντης, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Jumbo, Eurobank και Τιτάν με τα κέρδη τους. Θετικά έκλεισαν οι Λάμδα, ΟΠΑΠ, Coca Cola, Μυτιληναίος και ΕΥΔΑΠ, ενώ αρνητικά οι ΕΛΧΑ, ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαι και ΟΤΕ. Τέρνα Ενεργειακή και ΓΕΚ Τέρνα δέχτηκαν πιέσεις κλείνοντας στο -2,40% και -2,15% αντίστοιχα, ενώ σημαντική ήταν και η πτώση σε ΑΔΜΗΕ, Alpha Bank, ΔΕΗ, Πειραιώς και Aegean.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders