Στη ζώνη των 920 μονάδων αναρριχάται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς αρκετοί δεικτοβαρείς τίτλοι του έχουν βρει την ανοδική διέξοδο μετά την ολοκλήρωση των αναδιαρθρώσεων των χαρτοφυλακίων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,86% στις 920,16 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 36 εκατ. ευρώ.

Η αγορά δείχνει να ξεκαθαρίζει τις προθέσεις της μετά το προγραμματισμένο rebalancing στους βασικούς δείκτες του MSCI που ανάγκασε τους θεσμικούς να αναδιαρθρώσουν αρκετές θέσεις τους, με τα μέχρι τώρα μηνύματα να είναι θετικά. Πλέον, το επόμενο μεγάλο γεγονός είναι η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις 15 Δεκεμβρίου, όταν και θα δοθεί μια καλύτερη εικόνα για την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής.

Η στήριξη

Μέχρι τότε, η ανάλυση κατά την Trader24 παραμένει σταθερή, με τον ΓΔ να έχει κατοχυρώσει σε εβδομαδιαίο κλείσιμο το επίπεδο των 900 μονάδων, κάτι που επιτρέπει να κοιτάμε το σενάριο των 970 μονάδων, σε πρώτη φάση. Η στήριξη οριοθετείται πέριξ των 895-900, με την έξοδο κάτω από 880 μονάδες να είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση.

Σε επίπεδο τίτλων, η Alpha Bank και η Motor Oil οδηγούν την άνοδο με κέρδη 3%, με τις ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Εθνική, Quest, Jumbo, Coca Cola, Eurobank, Πειραιώς, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, Τιτάν και Μυτιληναίο να κινούνται επίσης σε θετικά εδάφη. Στον αντίποδα, ο Ελλάκτωρ υποχωρεί κατά 3,41%, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι οι Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών