Κονδύλια ύψους 363,7 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας, Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας (EMFAF) ενέκρινε σήμερα η Κομισιόν.

Το συνολικό ποσό των κονδυλίων που διατίθενται για την Ελλάδα ανέρχεται σε 519,6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων η συνεισφορά της ΕΕ ανέρχεται σε 363,7 εκατ. ευρώ και καλύπτουν την περίοδο 2021-2027. Περισσότερο από το ήμισυ των κονδυλίων προς την Ελλάδα θα επενδυθούν σε προγράμματα για τη βιώσιμη αλιεία, ενώ ένα μεγάλο μέρος θα επενδυθεί επίσης στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια.

Διαβάστε επίσης: Σίμος Κεδίκογλου: Ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων υδατοκαλλιέργειας θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ

Η ψηφιακή μετάβαση των ελληνικών τομέων αλιείας, υδατοκαλλιέργειας και μεταποίησης είναι ένας άλλος βασικός τομέας του προγράμματος. Η οικονομική στήριξη θα διατεθεί επίσης σε σχέδια διαχείρισης για τις θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές και την καταπολέμηση των θαλάσσιων απορριμμάτων.

Ο επίτροπος Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας, Βιρτζίνιους Σινκεβίσιους, δήλωσε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την υιοθέτηση των προγραμμάτων EMFAF για την Ελλάδα που θα υποστηρίξουν βιώσιμες επενδύσεις στην υδατοκαλλιέργεια και την αλιεία, επιταχύνοντας την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση του κλάδου. Τα προγράμματα θα συμβάλουν επίσης στην προστασία και αποκατάσταση του θαλάσσιου περιβάλλοντος στην Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με τελευταία στοιχεία ο ετήσιος κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων υδατοκαλλιέργειας φτάνει τα 700 εκατομμύρια ευρώ, το 80% των οποίων είναι εξαγωγές, ενώ τα επόμενα 5 χρόνια ο κύκλος εργασιών αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
ΕΕ: Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα
AGRO |

Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα

Ως μέρος των προτάσεών της για την ενίσχυση της θέσης των αγροτών στην αλυσίδα τροφίμων, η Κομισιόν θα προτείνει νέους κανόνες για τη διασυνοριακή επιβολή κατά των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών