Αν και η Goldman Sachs αναμένεται να καταγράψει ρεκόρ 10ετίας και πλέον σε ό,τι αφορά τα έσοδά της, εντούτοις τα bonus προς τα στελέχη θα είναι συρρικνωμένα. Ως αιτία φαντάζει το γεγονός της πίεσης λόγω αυξήσεων στο κόστος, κάτι το οποίο οδηγεί την ηγετική ομάδα του οίκου σε μια τέτοια απόφαση, σύμφωνα με το Bloomberg.

Αρμόδια στελέχη της εταιρείας (στο τμήμα διεθνών αγορών) ειδοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα ότι το φετινό bonus θα είναι χαμηλότερο κατά ένα διψήφιο ποσοστό. Αυτό διαφέρει από τις εκτιμήεις που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κλάδο και την υπεραπόδοση της ίδιας της εταιρείας. Τα ετήσια έσοδα από εμπορικές συναλλαγές της Goldman Sachs βρίσκονται σε τροχιά να φτάσουν τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα ξεπεράσουν το περυσινό επίπεδο κατά 15%.

Οι συζητήσεις

Οι συζητήσεις για τα bonus θα μπορούσαν να προκαλέσουν περαιτέρω διεργασίες, ανέφεραν άνθρωποι, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν, αναφερόμενοι στις εσωτερικές διαβουλεύσεις. Ήδη, η συγκεκριμένη προειδοποίηση έχει πυροδοτήσει έναν νέο γύρο ανησυχιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπρόσωπος της Goldman Sachs αρνήθηκε να σχολιάσει.

Διαβάστε επίσης: Goldman Sachs: Πτώση των τιμών του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου κατά 30%

Άλλωστε, η λιτότητα είναι η νέα τάση στον κλάδο, με πολλούς  να είναι αβέβαιοι για τις προοπτικές για τα κέρδη του 2023. Οι επενδυτές ανταμείβουν τη σύνεση και δείχνουν λιγότερη υπομονή για τα επίμονα έξοδα.

Οι κινήσεις της διοίκησης

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Ντέιβιντ Σόλομον και ο Πρόεδρος Τζον Γουόλντρον προσπαθούν να προστατεύσουν την κερδοφορία της εταιρείας μετά από μια δύσκολη χρονιά.  Άλλωστε, ο Σόλομον απέσυρε το ενδιαφέρον του για την Main Street τον Οκτώβριο, μια κίνηση η οποία επευφημήθηκε από τους μετόχους.

«Η υπομονή των επενδυτών εξαντλήθηκε», έγραψε σε σημείωμα ο αναλυτής της Bank of America, Ebrahim Poonawala. «Ευτυχώς, ο David Solomon και η ομάδα είδαν το φως, έκαναν “στροφή” και πρέπει να υποθέσετε ότι η απόφαση συνέβαλε» στην υπεραπόδοση της μετοχής αυτό το τρίμηνο.

Η απόδοση ιδίων κεφαλαίων της Goldman — ένα μέτρο κερδοφορίας — διαμορφώθηκε στο 12% για τους πρώτους εννέα μήνες. Η διοίκηση του οίκου προσπαθεί ώστε να μην υπάρξουν απώλειες στην πορεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή