Με μια απίστευτη ανατροπή, η Ιαπωνία έριξε στο καναβάτσο την Ισπανία, παίρνοντας την πρωτιά του ομίλου και την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ.

Οι απίθανοι «Σαμουράι» έστειλαν στη δεύτερη θέση την αρμάδα του Λουίς Ενρίκε και την ομάδα του Χάνσι Φλικ πίσω στη Γερμανία.

Διαβάστε επίσης: Μουντιάλ 2022: Οι ασφαλιστικές εταιρείες «βγάζουν» παγκόσμια πρωταθλήτρια την Αγγλία

Βέβαια, το γκολ που χάρισε τη νίκη και το εισιτήριο στους Ιάπωνες έχει διχάσει όλο τον κόσμο. Το δεύτερο τέρμα των Ασιατών έχει σηκώσει μπόλικη… σκόνη, με τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να αναρωτιέται. Πέρασε ή όχι τη γραμμή η μπάλα;

Αρχικά, το τέρμα του Τανάκα ακυρώθηκε, καθώς οι πάντες πίστεψαν πως η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου. Ωστόσο, μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων και παρέμβαση του VAR, το γκολ των Ιαπώνων μέτρησε κανονικά.

Βέβαια, η απορία παραμένει, καθώς κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για τη φάση. Σε αρκετές λήψεις, φαίνεται πως η μπάλα πέρασε τη γραμμή, με αποτέλεσμα στα social media να έχει ξεσπάσει… πόλεμος.

Στα περισσότερα Μέσα, η φάση με το δεύτερο γκολ των Ασιατών είναι πρώτο θέμα, με τον κόσμο να προσπαθεί να βγάλει άκρη.

Θέση για την επίμαχη φάση πήρε και η FIFA, ξεδιαλύνοντας επί της ουσίας το τοπίο. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία, που δείχνει ότι η μπάλα δεν είχε βγει ολόκληρη εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι