Οι μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες που «προστατεύουν» τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα στον πλανήτη και φυσικά τους αθλητές, «αξιολόγησαν» σωστά τις πολυτιμότερες ομάδες στα δύο προηγούμενα Παγκόσμια Κύπελλα, οι οποίες έφτασαν τελικά και στην κορυφή του κόσμου.

Η τρέχουσα αθλητική ασφαλιστική κάλυψη, όπω αναφέρει η εφημερίδα της Βαρκελώνης Mundo deportivo σε σχετικό της δημοσίευμα, περιλαμβάνει διαφορετικά στοιχεία, όπως η διακοπή ή η ακύρωση του αγώνα και οι τραυματισμοί των συμμετεχόντων.

Στα τελευταία Παγκόσμια Κύπελλα, λαμβάνοντας υπόψη την αποτίμηση των ασφαλισμένων παικτών για πιθανούς τραυματισμούς, που μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές απώλειες στις ομάδες τους, οι πολυτιμότερες ομάδες μεταξύ αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές, σύμφωνα με μελέτη της αμερικανικής εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών DBRS Morningstar.

Διαβάστε επίσης: Συνδρομητικό και αυταρχικό Μουντιάλ

Τα προηγούμενα χρόνια

Τόσο το 2014 όσο και το 2018, κέρδισαν οι ομάδες των οποίων η κοστολόγή τους  είχαν την υψηλότερη τιμή, Γερμανία και Γαλλία, αντίστοιχα. Σύμφωνα με στοιχεία του Lloyd’s του Λονδίνου και του Κέντρου Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών, οι ομάδες με τη μεγαλύτερη αξία στη Βραζιλία το 2014 ήταν η Γερμανία (765 εκατομμύρια ευρώ), η οποία κέρδισε, και ήταν μπροστά  από την Ισπανία και την Αγγλία (683 εκατομμύρια ευρώ η καθεμία).

Διαβάστε επίσης: Μουντιάλ 2022: «Κάηκε» η Αυστραλία με την πρόκριση της Εθνικής (vids)

Στη Ρωσία το 2018, η πιο ακριβή ομάδα ήταν η Γαλλία (1,708 δισ. ευρώ), η οποία επίσης κέρδισε, ήταν μπροστά από την Αγγλία (1,397 δισ. ευρώ) που αποκλείστηκε  στα ημιτελικά και η Βραζιλία (1,274 δις. ευρώ) που έχασε στα προημιτελικά.

Το Μουντιάλ 2022 «στην υψηλότερη εκτιμώμενη αποτίμηση ασφαλισμένων, το μοντέλο του Lloyd’s προβλέπει ότι η Αγγλία θα κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 νικώντας τη Βραζιλία στον τελικό αγώνα», δήλωσε ο Μάρκος Αλβάρες, επικεφαλής της DBRS Morningstar.

Αξιολογήσεις

Οι αξιολογήσεις των ομάδων αυτού του Μουντιάλ ξεπερνούν κατά πολύ αυτές των προηγούμενων. Η Αγγλία (3,672 δισ. ευρώ), η Γαλλία (3,081 δισ. ευρώ) και η Βραζιλία (2,965 δισ. ευρώ) έχουν την υψηλότερη ασφαλίσιμη αξία λαμβάνοντας υπόψη κριτήρια που περιλαμβάνουν πολλαπλούς παράγοντες.

Για παράδειγμα, οι ποδοσφαιριστές μεταξύ 18 και 24 ετών έχουν μέση ασφαλιστική αξία 37 εκατ. ευρώ, ενώ στην περίπτωση των άνω των 31 πέφτει στα 14 εκατομμύρια, αν σκεφτεί κανείς ότι έχουν περισσότερα χρόνια καριέρας μπροστά τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport