Πρωθυπουργός της Σαουδικής Αραβίας διορίστηκε με βασιλικό διάταγμα ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, μετά τον κυβερνητικό ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε χθες.

Ο μπιν Σαλμάν προήχθη από υπουργός Άμυνας σε πρωθυπουργός και έγινε de facto ηγεμόνας της Σαουδικής Αραβίας, του μεγαλύτερου εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο και μεγάλου συμμάχου των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε επίσης: Για.. ενεργειακά ψώνια στο Ριάντ ο Σολτς

Ο πρωθυπουργός, ένας τίτλος που παραδοσιακά κατείχε ο Σαουδάραβας μονάρχης, θα επεκτείνει τις εξουσίες του πρίγκιπα διαδόχου, ενισχύοντας παράλληλα το προφίλ του 37χρονου, ο οποίος προσπαθεί να δώσει τέλος στη διεθνή απομόνωση μετά τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Οι μετακινήσεις

Ο πρώην υφυπουργός Άμυνας, Χαλίντ μπιν Σαλμάν, γιος του βασιλιά, είναι ο νέος υπουργός Άμυνας.

Ο πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν αλ Σαούντ παραμένει υπουργός Ενέργειας και ο πρίγκιπας Φαϊζάλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ θα εξακολουθήσει να είναι επικεφαλής της σαουδαραβικής διπλωματίας.

Τις θέσεις τους στο υπουργικό συμβούλιο διατήρησαν επίσης ο υπουργός Οικονομικών Μοχάμεντ αλ Τζαντάαναντ και ο υπουργός Επενδύσεων Χαλίντ αλ Φαλίχ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.