Σε νομιμοποίηση της χρήσης κρυπτονομισμάτων σχεδιάζει να προχωρήσει η Μόσχα εντός του 2023, σε μια προσπάθεια μετριασμού του αντίκτυπου των δυτικών κυρώσεων.

«Στις διεθνείς πληρωμές, (το κρυπτονόμισμα) μπορεί να χρησιμοποιηθεί καλά», δήλωσε σήμερα ο Ανατόλι Ακσάκοφ, επικεφαλής της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, σύμφωνα με την εφημερίδα Kommersant.

Διαβάστε επίσης: Μουντιάλ 2022: Το ποδόσφαιρο παίζεται με μπάλα και… κρυπτονομίσματα

Μέσω της νομικής διασφάλισης της χρήσης κρυπτονομισμάτων οι ρωσικές αρχές στοχεύουν να διασφαλίσουν τις «παράλληλες εισαγωγές», δηλαδή την εισαγωγή αγαθών χωρίς τη ρητή άδεια των κατασκευαστών.

Αλλαγή στάσης

Μέχρι σήμερα, η χρήση κρυπτονομισμάτων απαγορεύεται στη Ρωσία καθώς επί χρόνια, η κεντρική τράπεζα παραμένει πολύ δύσπιστη απέναντι στη χρήση τους.

Τον Σεπτέμβριο, ωστόσο, ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν έδειξε μια αλλαγή στάσης, δηλώνοντας ότι οι αρμόδιες αρχές θα καταλήξουν σε μια ενιαία θέση μέχρι το τέλος του έτους.

Οι δυτικές κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία έχουν οδηγήσει σε απαγόρευση της εισαγωγής πολλών προϊόντων στη Ρωσία. Εκτός από στρατιωτικό υλικό, οι κυρώσεις αφορούν κυρίως σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και εξαρτήματα για τη βιομηχανία, όπως ημιαγωγοί, αλλά και μηχανήματα και εξοπλισμό.

Η Ρωσία προσπαθεί να αποκτήσει ορισμένα από αυτά τα προϊόντα μέσω τρίτων χωρών, οι οποίες δεν έχουν επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto