Επιταχύνθηκε απροσδόκητα τον Νοέμβριο η ανάπτυξη των επιχειρήσεων του τριτογενούς τομέα στις ΗΠΑ, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοση από τον Μάρτιο του 2021 σε άλλη μία ένδειξη για την ανθεκτικότητα της αμερικανικής οικονομίας.

Ο δείκτης του Institute for Supply Management για τις υπηρεσίες αυξήθηκε στο 56,5 τον περασμένο μήνα από 54,4 τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα. Οι μετρήσεις άνω του 50 σηματοδοτούν ανάπτυξη, ενώ η μέση πρόβλεψη σε έρευνα του Bloomberg μεταξύ οικονομολόγων ήταν 53,5.

Μείωση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την νέα μείωση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Μείωση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση κυμάνθηκε σε επίπεδα που υποδηλώνουν ότι η αμερικανική αγορά εργασίας έχει μείνει σε μεγάλο βαθμό ανεπηρέαστη από τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Συνολικά, οι αιτήσεις για την εβδομάδα που έληξε στις 26 Νοεμβρίου, μειώθηκαν στις 225.000 σε σύγκριση με τις 241.000 της προηγούμενης εβδομάδας.

Παρά τον επίμονο πληθωρισμό και την ταχεία αύξηση των επιτοκίων, οι εργοδότες στις ΗΠΑ πρόσθεσαν 261.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, καθιστώντας το 2022 το δεύτερο καλύτερο έτος προσλήψεων – μετά το 2021 – στα κυβερνητικά αρχεία που ξεκινούν από το 1940. Υπάρχουν σχεδόν δύο κενές θέσεις εργασίας για κάθε άνεργο Αμερικανό. Το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται στο 3,7%, μερικά εκατοστά πάνω από το χαμηλότερο επίπεδο μισού αιώνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή