Συνάντηση με στελέχη εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου συγκαλεί την Πέμπτη η κυβέρνηση Μπάιντεν, προκειμένου να συζητήσουν πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να παράσχουν στήριξη στις βαλλόμενες από τη Ρωσία ουκρανικές ενεργειακές υποδομές.

Σύμφωνα με επιστολή που είδε το Reuters, ο Ντέιβιντ Τερκ, αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, έγραψε σε επιστολή του προς τα στελέχη του κλάδου πετρελαίου και φυσικού αερίου: «Όπως γνωρίζετε, τα ουκρανικά ενεργειακά περιουσιακά στοιχεία στοχοποιούνται επιθετικά σε μια προσπάθεια να επωφεληθούν (οι Ρώσοι) από τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες και τις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα. Μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας της Ουκρανίας.»

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία: Έκτακτες διακοπές ρεύματος λόγω των νέων ρωσικών βομβαρδισμών

Η συνάντηση συγκαλείται από το Γραφείο Κυβερνοασφάλειας, Ενεργειακής Ασφάλειας και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών. Θα συμμετάσχουν μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου του τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου, το οποίο περιλαμβάνει 26 επαγγελματικές ενώσεις.

Νέος κύκλος επιθέσεων

Η Ουκρανία δήλωσε ότι η Μόσχα κατέστρεψε σπίτια στα νοτιοανατολικά και προκάλεσε διακοπή ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές με έναν νέο κύκλο πυραυλικών επιθέσεων τη Δευτέρα. Η Ρωσία από την πλευρά της δήλωσε ότι ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν σε δύο αεροπορικές βάσεις βαθιά μέσα στη χώρα, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τις γραμμές του μετώπου.

Ένα νέο πυραυλικό μπαράζ αναμενόταν στην Ουκρανία εδώ και ημέρες. Έλαβε χώρα ακριβώς τη στιγμή που επρόκειτο να λήξουν οι έκτακτες διακοπές ρεύματος, με την αποκατάσταση των προηγούμενων ζημιών. Τα πλήγματα βύθισαν τμήματα της Ουκρανίας ξανά στο σκοτάδι αλλά και στο ψύχος, αφού οι θερμοκρασίες πλέον κινούνται σταθερά κάτω από το μηδέν Κελσίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή