Για έναν ακόμα χρόνο διατηρείται   το πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, τονίζοντας επίσης ότι «με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση και την επιτυχή αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, χορηγούμε εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ενστόλους της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού».

«Όλο το προσωπικό θα λάβει το Δεκέμβριο και 600 ευρώ ανά υπάλληλο» υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης: Απόβαση στην Αρκαδία για 10 ώρες

«Ήταν υποχρέωσή μας να αυξήσουμε τις αποδοχές των γιατρών. Όλες οι αυξήσεις θα είναι αναδρομικές και από τον Ιανουάριο θα υπάρξει νέα προσαύξηση των επιδομάτων. Δώσαμε τη δυνατότητα οι γιατροί πλήρους απασχόλησης να μπορούν να λειτουργούν και ως ιδιώτες. Τιμώ τους γιατρούς του ΕΣΥ, ειδικά αυτούς που ανθίστανται στον πειρασμό να μετακινηθουν στον ιδιωτικό τομέα. Χωρίς τέτοια απόφαση θα χάναμε γιατρούς στο ΕΣΥ» είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε επίσης – Μητσοτάκης: Σχέδιο ανάπτυξης ύψους 5 δισ. ευρώ για την Πελοπόννησο

«Μια συνηθισμένη κυβερνητική εβδομάδα»

«Ο Γκάτσος έλεγε τα ποιήματα είναι εύκολα, η ποίηση δύσκολη. Τα πολιτικά συνθήματα εύκολα, δύσκολες οι πολιτικές πράξεις. Δεν υπάρχει καλύτερος καθρέφτης από την καταγραφή του κυβερνητικού έργου την τελευταία εβδομάδα» τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στον νέο νόμο που ψηφίστηκε και «ενισχύει με πρόσθετους γιατρούς τα νοσοκομεία μας αυξάνοντας τους μισθούς τους».

«Βεβαιώθηκαν 373,5 εκ από τους παραγωγούς ρεύματος για να επιδοτήσουν λογαριασμούς καταναλωτών. 99.900 νέες θέσεις εργασίας. Τέσσερα, ακόμη, μέτρα που διευκολύνουν τα άτομα με αναπηρία. Καταργήθηκε μία ακόμα δομή μεταναστών. Εξοικονομήσαμε 440 εκ ευρώ φαρμακευτικής δαπάνης, στο gov.gr προσφέρουμε νέες υπηρεσίες και υπήρξε και παρέμβαση στις τράπεζες για το ζήτημα των επιτοκίων. Βρέθηκε σε διαβούλευση το πρόγραμμα «Σπίτι μου». Έτσι έκλεισε μια συνηθισμένη κυβερνητική εβδομάδα» υπογράμμισε.

Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα

«Σήμερα μπορούμε να μιλάμε για Ελλάδα που γύρισε σελίδα στοχεύοντας μπροστά και ψηλότερα. Μια Ελλάδα εκτός εποπτείας, με ανάπτυξη στο 6% διπλάσια του μ.ο της ευρωζώνης, έχοντας δημιουργήσει 250.000 νέες θέσεις εργασίας, με τις εθνικές μας εξαγωγές να ξεπερνούν τα 70 δις και έχοντας αυξήσει το δημόσιο πλούτο σε σχέση με το 2019 κατά 39 δις ευρώ. Πίσω από αυτούς τους ουδέτερους αριθμούς υπάρχει μια ζωντανή πραγματικότητα. Πιο πολλές επενδύσεις, σημαίνει μεγαλύτερη απασχόληση. Και στην Τρίπολη συντελείται μεγάλη αναπτυξιακή αναγέννηση. Παρότι οι μισθοί είναι ακόμα χαμηλοί αυξάνονται. Αυξάνονται και οι συντάξεις. Ήδη η πατρίδα μας καλείται να κερδίσει νέα στοιχήματα τα οποία οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Πολιτική
Πρόταση δυσπιστίας: Για Τέμπη, κράτος δικαίου και διαρροή e-mails εγκαλεί την κυβέρνηση ο Ανδρουλάκης
Επικαιρότητα |

Πρόταση δυσπιστίας: Για Τέμπη, κράτος δικαίου και διαρροή e-mails εγκαλεί την κυβέρνηση ο Ανδρουλάκης

Η εισήγηση της πρότασης θα γίνει από τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στη Βουλή την Πέμπτη και να διασταυρώσει τα ξίφη του με τους αρχηγούς