Με το βλέμμα στο διεθνές κλίμα, αλλά και στη διαφαινόμενη κόντρα κυβέρνησης – τραπεζών, κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους αγοραστές να έχουν επανέλθει, αλλά με προσεκτικές κινήσεις. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,52% στις 907,95 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 7 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η αγορά προσπαθεί να αντιδράσει και να ανακτήσει τα εδάφη των 910 μονάδων, έχοντας σήμερα στο πλευρό της την αντίδραση των περισσοτέρων τίτλων της. Μάλιστα, το χθεσινό, καλύτερο του αναμενομένου, κλείσιμο, έδωσε ελπίδες ότι το μέτωπο κυβέρνησης – τραπεζών θα κλείσει χωρίς μεγαλύτερες αναταράξεις, ιδίως χωρίς ανατροπή της βελτιωμένης πορείας του κλάδου σε κρίσιμους τομείς που αποτελούσαν μέχρι πρότινος αγκάθια για τους επενδυτές (πχ NPEs).

Βέβαια, οι εστίες ανησυχίας δεν λείπουν ούτε και σήμερα, καθώς το κλίμα διεθνώς δεν είναι και τόσο υποστηρικτικό, με το βλέμμα όλων να βρίσκεται στις συνεδριάσεις της Federal Reserve και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την ερχόμενη εβδομάδα. Το μεγάλο ζητούμενο δεν είναι εάν θα αυξήσουν τα επιτόκιο, καθώς αυτό είναι βέβαιο, αλλά το πόσο θα τα αυξήσουν, επηρεάζοντας μια σειρά από κλάδους της οικονομίας.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς, Jumbo, ΟΤΕ, Τιτάν και Λάμδα ηγούνται της ανόδου, ενώ σε θετικά εδάφη είναι οι ΕΛΧΑ, ΟΛΠ, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank, Βιοχάλκο, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, ΑΔΜΗΕ και ΕΥΔΑΠ. Στον αντίποδα, η Quest, Alpha Bank, Coca Cola και Σαράντης βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών