Συνεχίστηκε η πίστωση των λογαριασμών των αγροτών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ με την προκαταβολή της ενίσχυσης για τα γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ)  για το 2022.

Έτσι, σειρά πήραν οι πληρωμές, που αφορούν μείωσης της νιτρορύπανσης στις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Ημαθίας και Κιλκίς, του παραδοσιακού ελαιώνα της Άμφισσας καθώς και της καταπολέμησης των ζιζανίων σε ορυζώνες για τους δικαιούχους στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας και Κιλκίς.

Διαβάστε επίσης: ΟΠΕΚΕΠΕ: Πιστώνονται οι προκαταβολές των γεωργοπεριβαλλοντικών μέτρων

Να σημειωθεί ότι πρώτα  – μετά την εκκαθάριση των φακέλων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ –  πιστώθηκαν οι λογαριασμοί των δικαιούχων της μείωσης της Νιτρορύπανσης της περιοχής Θεσσαλίας και του παραδοσιακού Ελαιώνας της Άμφισσας και καταβλήθηκαν τα πρώτα 27,5εκ ευρώ.

Οι δικαιούχοι των γεωργοπεριβαλλοντικών μέτρων μπορούν να ενημερώνονται για τα ποσά πληρωμής της προκαταβολής που τους έχει υπολογισθεί από το gov.gr.

Επίσης, οι δικαιούχοι των Μέτρων 10 και 11 (Βιολογική Γεωργία, Βιολογική Κτηνοτροφία και Μελισσοκομία, Κομφουζιο, Αμπελώνας Θήρας κλπ) μπορούν επίσης, να βλέπουν το ποσό πληρωμής τους, το οποίο έχει υπολογιστεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στο gov.gr.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η μεταρρύθμιση της μεταφοράς όλων των πληρωμών στο gov.gr συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί με την καταβολή της εξόφλησης της Βασικής Ενίσχυσης, του Πρασινίσματος και της Εξισωτικής Αποζημίωσης πριν τις γιορτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO