Σε επένδυση δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε εταιρείες κρυπτονομισμάτων , αναμένεται να προχωρήσει η Goldman Sachs.

«Βλέπουμε κάποιες πραγματικά ενδιαφέρουσες ευκαιρίες, σε πολύ λογικές τιμές», δήλωσε στο Reuters ο Mathew McDermott, επικεφαλής της Goldman για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Διαβάστε επίσης: BlockFi: Ακόμα μια πτώχευση στην αγορά των crypto

«Η αγορά των crypto έχει πολλές δυνατότητες»

Διαβάστε επίσης: Ο χειμώνας των crypto αναδεικνύει τις… θερμαντικές ιδιότητες του χρυσού

Η προθυμία της εταιρείας να συνεχίσει να επενδύει στο κλάδο εν μέσω της αναταραχής, κυρίως λόγω της πτώχευσης της FTX, δείχνει ότι «βλέπει» μια μακροπρόθεσμη ευκαιρία.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Ντέιβιντ Σόλομον δήλωσε στο CNBC στις 10 Νοεμβρίου, ότι ενώ θεωρεί τα κρυπτονομίσματα άκρως κερδοσκοπικά, βλέπει πολλές δυνατότητες στην υποκείμενη τεχνολογία.

Διεισδύει ολοένα και περισσότερο

Η Goldman έχει επενδύσει σε 11 εταιρείες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που παρέχουν υπηρεσίες για δεδομένα κρυπτονομισμάτων και διαχείριση blockchain.

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει μαζί με την MSCI και την Coin Metrics, την υπηρεσία δεδομένων datonomy, με στόχο την ταξινόμηση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων με βάση τον τρόπο χρήσης τους.

Η αξία της παγκόσμιας αγοράς κρυπτονομισμάτων είχε φτάσει τα 2,9 τρισ. δολάρια στα τέλη του 2021, σύμφωνα με το CoinMarketCap, αλλά έχασε περίπου 2 τρισ. δολάρια φέτος.

Οι κλυδωνισμοί από την κατάρρευση της FTX αύξησαν τον όγκο συναλλαγών της Goldman, δήλωσε ο McDermott, καθώς οι επενδυτές επιδίωξαν να συναλλάσσονται με ρυθμιζόμενους και καλά κεφαλαιοποιημένους αντισυμβαλλόμενους.

«Αυτό που αυξήθηκε είναι ο αριθμός των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που θέλουν να συναλλάσσονται μαζί μας», ανέφερε. «Υποψιάζομαι ότι αρκετοί από αυτούς συναλλάσσονταν με την FTX, αλλά δεν μπορώ να το πω με απόλυτη βεβαιότητα», συμπλήρωσε.

Επιφυλακτικοί οι ανταγωνιστές

Ωστόσο, κάποιοι εκ των ανταγωνιστών της δεν συμμερίζονται την ίδια αισιοδοξία για τις προοπτικές του κλάδου.

«Δεν νομίζω ότι είναι μια μόδα ή ότι θα εξαφανιστεί, αλλά δεν μπορώ να επενδύσω σε αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, James Gorman στο συνέδριο Reuters NEXT την 1η Δεκεμβρίου.

Από την πλευρά του ο CEO της HSBC Noel Quinn, υπογράμμισε σε τραπεζικό συνέδριο στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα, ότι δεν σχεδιάζει να επεκταθεί σε συναλλαγές ή επενδύσεις crytpo για πελάτες λιανικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News