Παρά την κατάρρευση της FTX και άλλων σημαντικών παραγόντων της αγοράς κρυπτονομισμάτων και την άσχημη χρονιά για τα ψηφιακή περιουσιακά στοιχεία, υπάρχει και κάποιος που εμφανίζεται αισιόδοξος:  ο επιχειρηματίας Τιμ Ντρέιπερ εκτιμά ότι το bitcoin θα φτάσει στα 250.000 δολάρια μέχρι τα μέσα του 2023.

Σημειώνεται ότι ο Ντρέιπερ είχε προβλέψει αρχικά ότι το bitcoin θα ξεπεράσει τα 250.000 δολάρια μέχρι το τέλος του 2022, αλλά στις αρχές Νοεμβρίου, στο τεχνολογικό συνέδριο Web Summit στη Λισαβόνα, είπε ότι θα χρειαζόταν μέχρι τον Ιούνιο του 2023 για να υλοποιηθεί αυτός ο στόχος.

Και επιβεβαίωσε αυτή τη θέση το Σάββατο όταν ρωτήθηκε για το πώς νιώθει για την άνοδο των τιμών του μετά την κατάρρευση της FTX.

Διαβάστε επίσης – Μαρκ Μόμπιους: Ερχεται βουτιά του Bitcoin έως τα 10.000 δολάρια

«Επέτεινα την πρόβλεψή μου κατά έξι μήνες. Τα 250 χιλιάδες δολάρια εξακολουθούν να είναι ο αριθμός μου», είπε ο Ντρέιπερ στο CNBC μέσω email.

Το Bitcoin θα πρέπει να κάνει ράλι σχεδόν 1.400% από την τρέχουσα τιμή του, περίπου στα 17.000 δολάρια για να γίνει πραγματικότητα η πρόβλεψη του Ντρέιπερ. Το κρυπτονόμισμα έχει υποχωρήσει πάνω από 60% από την αρχή του έτους.

Τα ψηφιακά νομίσματα βρίσκονται σε ύφεση καθώς η αυστηρότερη νομισματική πολιτική από τη Fed και μια αλυσιδωτή αντίδραση χρεοκοπιών σε μεγάλες εταιρείες του κλάδου, όπως οι Terra, Celsius και FTX, έχουν ασκήσει έντονη πίεση στις τιμές.

Διαβάστε επίσης: Η χώρα που πόνταρε στο Bitcoin και έχασε

Η κατάρρευση της FTX επιδείνωσε επίσης μια ήδη σοβαρή κρίση ρευστότητας στον κλάδο. Το χρηματιστήριο κρυπτογράφησης Gemini και ο δανειστής Genesis είναι μεταξύ των εταιρειών που λέγεται ότι επηρεάζονται από τις συνέπειες από την αφερεγγυότητα της FTX.

«Το φράγμα ετοιμάζεται να σπάσει»

Η λογική του Ντρέπερ για την εμφάνιση του bitcoin το επόμενο έτος είναι ότι παραμένει ένα τεράστιο αναξιοποίητο δημογραφικό στοιχείο για το bitcoin: οι γυναίκες.

«Η υπόθεση μου είναι ότι, δεδομένου ότι οι γυναίκες ελέγχουν το 80% των δαπανών λιανικής και μόνο 1 στα 7 πορτοφόλια bitcoin κατέχονται αυτήν τη στιγμή από γυναίκες, το φράγμα πρόκειται να σπάσει», είπε ο Ντρέιπερ.

Το Crypto έχει εδώ και καιρό πρόβλημα ανισότητας μεταξύ των φύλων . Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε για το CNBC και το Acorns από την Momentive, διπλάσιος αριθμός ανδρών από γυναίκες επενδύουν σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία (16% των ανδρών έναντι 7% των γυναικών).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News