Τον κώδωνα του κινδύνου για κατάρρευση της αγοράς στις Ηνωμένες Πολιτείες και πιθανή αύξηση της ανεργίας το επόμενο έτος κρούει η Bank of America, στις τελευταίες προβλέψεις της για την αγορά και την οικονομία.

Οι στρατηγικοί αναλυτές της τράπεζας μάλιστα εκτιμούν ότι απώλειες θέσεων εργασίας θα πυροδοτήσουν ρευστοποιήσεις στις μετοχές.

«Οι αρκούδες (όπως εμείς) ανησυχούν ότι η ανεργία το 2023 θα είναι τόσο συγκλονιστική για το καταναλωτικό συναίσθημα, όσο είναι ο πληθωρισμός το 2022», έγραψε ο επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής Μάικλ Χάρτνετ, ο οποίος αποκάλυψε επίσης ότι τα παγκόσμια μετοχικά κεφάλαια είχαν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία εκροή τους σε τρεις μήνες. Ο Χάρτνετ είπε επίσης ότι οι αναλυτές συνιστούν πώληση μετοχών εν μέσω του ράλι και επανέλαβε την προτίμησή του για ομόλογα έναντι των μετοχών το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Διαβάστε επίσης – «Βλέπει» υποχώρηση του πληθωρισμού αλλά και της παγκόσμιας ανάπτυξης η BofA

Εκροές από τις μετοχές

Τα παγκόσμια μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια σημείωσαν εκροές 14,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων την τελευταία εβδομάδα, που οδήγησαν στις εξόδους από τις αμερικανικές μετοχές, τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία εκροή σε τρεις μήνες. Οι αναλυτές στρατηγικής της BofA ανέφεραν επίσης ότι 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια αποσύρονταν από διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) και 8,1 δισεκατομμύρια δολάρια από αμοιβαία κεφάλαια .

Η BofA είπε ότι ο δείκτης Bull & Bear της αυξήθηκε στο 2,0 από 1,4 την τελευταία εβδομάδα, υποδεικνύοντας ότι το «σήμα αγοράς» για περιουσιακά στοιχεία κινδύνου όπως οι μετοχές έχει σχεδόν τελειώσει. Ο δείκτης διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2022 λόγω των ανοδικών εισροών ομολόγων, των τεχνικών πιστώσεων και της τοποθέτησης των αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή