Πολλοί ποδοσφαιρόφιλοι εξέφραζαν έντονη δυσαρέσκεια όπλα στην ιδέα ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί σε μια συντηρητική χώρα όπως το Κατάρ όπου η πώληση αλκοόλ είναι πολύ περιορισμένη, αλλά για ορισμένες γυναίκες οπαδούς αυτή η απαγόρευση οδήγησε σε μια πιο ασφαλή εμπειρία.

«Περίμενα ένα πολύ επικίνδυνο μέρος για τις γυναίκες. Ως γυναίκα οπαδός που ταξιδεύω συχνά μπορώ να πω ότι ένιωσα πολύ ασφαλής» είπε χαρακτηριστικά στο Reuters η οπαδός της Αγγλίας Έλι Μόλοσον.

Διαβάστε επίσης – «Παίζουν μπάλα» στην κερκίδα: Οι εντυπωσιακές γυναίκες πίσω από τους αστέρες

Η Μόλοσον, η οποία είναι πρεσβευτής μιας εκστρατείας για την αντιμετώπιση του σεξισμού στο ποδόσφαιρο που ονομάζεται HerGameToo, είπε ότι ο πατέρας της είχε ανησυχήσει τόσο πολύ που τη συνόδευσε στο Κατάρ για να εξασφαλίσει ότι θα ήταν ασφαλής, αλλά αποδείχθηκε ότι τελικά δεν χρειάστηκε.

Διαβάστε επίσης – Άνοιξε η όρεξη στο Κατάρ: Θέλει και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036

Θέμα… πολιτισμού

Η 19χρονη είπε ότι η έλλειψη αλκοόλ είχε συμβάλει σε μια λιγότερο άσχημη ατμόσφαιρα γύρω από τους αγώνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά κατά τη γνώμη της ήταν θέμα… πολιτισμού.

«Πιστεύω ότι στην πραγματικότητα οφείλεται σε μια πιο κοινωνικά συντηρητική κοινωνία. Νομίζω ότι το αλκοόλ συμβάλλει λίγο περισσότερο στην εχθρότητα, παρά σε πράγματα όπως το καμάκι  ή η σεξουαλική παρενόχληση» εξήγησε.

Διαβάστε επίσης – Μουντιάλ 2022: Γιατί η απαγόρευση του αλκοόλ δεν είναι τελικά πρόβλημα

Η 21χρονη οπαδός της Αργεντινής Αριάνα Γκολντ, είπε στο Reuters ότι ήταν αρκετή ανήσυχη πριν ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή, καθώς δεν ήξερε τι να περιμένει.

«Είναι πολύ ωραίο για τις γυναίκες, μου αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο και όταν ήμουν στη χώρα μου σκέφτηκα ότι αυτή (το Κατάρ) είναι μια περιοχή μόνο για άνδρες, και ίσως είναι άβολο για τις γυναίκες, αλλά όχι, νιώθω πολύ άνετα και είναι πολύ ωραία εδώ», είπε.

Το αλκοόλ είναι διαθέσιμο σε ορισμένα μπαρ και ξενοδοχεία στο Κατάρ, αλλά υπάρχει εμφανής έλλειψη του είδους της κατανάλωσης που συνήθως παρατηρείται στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό τουρνουά του κόσμου.

«Είναι πολύ καλή ατμόσφαιρα ακόμα, παρόλο που δεν υπάρχει ποτό και όλοι είναι νηφάλιοι», είπε η οπαδός της Αγγλίας Έμα Σμιθ. «Όλοι συνεχίζουν με αυτό και όλοι είναι χαρούμενοι».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι